Güz döneminde Sağlık Bakanlığı’ndan YÖK’e uzaktan eğitim danışmanlığı

Güz döneminde Sağlık Bakanlığı’ndan YÖK’e uzaktan eğitim danışmanlığı
01:00 - Eylül 5 2020 Cumartesi

YÖK’ün tüm üniversite rektörlerine gönderdiği mektupta, Kovid-19 küresel salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli düzenlemelerin yapıldığı ve uygulandığı belirtildi. Yazıda YÖK’ün yükseköğretim kurumları tarafından alınacak tedbirlere ilişkin çerçeve kararları içeren “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi” yayınladığı hatırlatıldı.

Yükseköğretim kurumlarına, öğrencilerin bölgelerindeki salgın hastalığın seyri dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri ve kamuoyu ile paylaşılan verilerle sağlıklı bir eğitim alabilmeleri için geniş bir inisiyatif verildiği ve iller ve fakülte ve birimlerinin niteliği gereği, eğitim ve öğretimin sürdürülebilirliği açısından yetkili kurullarında karar almalarına izin verilmektedir. Yazıda, son günlerde Kovid-19’lu kişi sayısında ciddi artış yaşandığı kaydedildi.

Yazıda, Sağlık Bakanlığı’nın salgınla etkin mücadele ve sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için alınacak önlemlere ilişkin yönlendirmesinin önemli olduğu ve Sağlık Bakanlığının İl Genel Müdürlüğü’nün görüşünü alması gerektiği belirtildi. Pandemi Komiteleri veya İl Genel Sağlık Kurulları sonbaharda üniversitelerde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edecek. Görüşün sorulduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı bu madde ile; Güz yarıyılında eğitim ve öğretimin yüz yüze ve aynı ortamda değil, uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimin ertelenmesi mümkün değilse, gerekli önlemler alınarak devam ettirilmelidir. Makale şu açıklamaları içeriyordu:

Bakanlığın cevabında, ‘2020-2021 öğretim yılı güz döneminde örgün eğitimde teorik derslerin mümkün olduğu kadar aynı ortamda, aynı ortamda yüz yüze ve mesafeli olarak yürütülmesi ve dijital öğretim yöntemleri, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda, kişisel koruyucu donanım kullanımı sağlanarak mümkünse başvurular ertelenmekte ve önlemlerin alınması ve yüz yüze devam ettirilmesine karar verilmiştir.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi