Gürün’de yapılan yeni Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı

Gürün’de yapılan yeni Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı
20:17 - Mart 20 2019 Çarşamba

İlçede 2014 yılında temeli atılan ve 25 yatak kapasiteli olan yeni Gürün Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

Sivas’ın Gürün ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen ve 25 yatak kapasitesi olan Yeni Gürün Devlet Hastanesi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yapılan açılış törenine Sivas İl Sağlık Müdürü Selçuk Moğolkoç, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Gürün Kaymakamı Reşat Özer Özdemir, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta yapılan konuşmalarda, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, açılışı yapılan hastanede doktor eksikliği bulunduğunu ve imkanlar ölçüsünde gerekli olan branşlarda doktorların atanması talebinde bulduklarını söyledi.

2014 yılında 50 yatak kapasiteli olarak projesi hazırlanıp temeli atılan projede değişiklik yapılarak 25 yatak kapasiteli olarak tamamlanan hastane bünyesinde Acil, Kadın Doğum, Dahiliye, Diyaliz ve evde sağlık hizmetleri alanlarında servis hizmeti verecek birimler bulunuyor. Ayrıca hastanede haftanın birer günü genel cerrahın ve doğum uzmanının poliklinik hizmeti vermesi planlanıyor.