Gürün’de 7.Sanat günleri başladı

Gürün’de 7.Sanat günleri başladı
18:33 - Mart 29 2019 Cuma

Gürün’de ‘Eğitim 7. Sanatla Buluşuyor’ sloganıyla sinema günleri başlatıldı.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle Gürün Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 Eğitim Vizyonuna” uygun olarak öğrenci, öğretmen, veli ve ilçe halkının eğitime ve sanatsal faaliyetlere ilgisini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler hazırlandı. Bu etkinlikler kapsamında planlanan Gürün’de ‘Eğitim 7. Sanatla Buluşuyor’ hayata geçti.

Hayata geçirilen sinema şöleni Dünya Tiyatro Gününde 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında lise son sınıf öğrencileri için gösterilen “Çanakkale Yolun Sonu” filminin gösterime girmesi ile başladı. Bu programa MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Abdulhamit Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir Şube, okul İdarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gürün’ün ilçe oluşunun 150’inci ayrıca Sivas Kongresinin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında öğrenci, öğretmen ve veliler için her ay düzenli olarak gösterilecek yeni filmlerle devam edecek olan sinema şöleni 25 Eylül’e kadar devam edecek. Proje ile öğretmen, öğrenci, veli ve ilçe halkının eğitime ve sanata ilgisini artırarak sinema yoluyla eğitimde yeni bir yol ile katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak hedefleniyor.