Güney Kore’de Covid-19 kısıtlamaları geri getirildi

Güney Kore’de Covid-19 kısıtlamaları geri getirildi
18:12 - Ağustos 22 2020 Cumartesi

Corona virüsü salgınının yeniden artmasının ardından birçok ülke yeniden kısıtlamalar uygulamaya başladı. Korona virüsü salgınıyla mücadelede başarılı ülkeler arasında yer alan Güney Kore’de vaka sayısının artması nedeniyle geçtiğimiz hafta başkent Seul’de sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarının yeniden uygulanmasının ardından ülke genelindeki kısıtlamaların yeniden getirilmesine karar verildi.

Yarından itibaren kalabalık toplantılar yasaklanacak, kiliseler ve eğlence mekanları kapatılacak, spor karşılaşmaları ülkede seyircisiz oynanacak. Güney Kore Sağlık Bakanı Park Neung-hoo yaptığı açıklamada, ülkenin çok tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Güney Kore Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi Başkanı Jeong Eun-kyeong, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, salgının ikinci dalgasının başladığını ve devam edeceğini söyledi. Güney Kore’de bir haftadan fazla süredir günlük vaka sayısı 300’ün üzerinde seyrederken, vakaların çoğu başkent Seul ve çevresinde bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta başkentte Srang Jeil Kilisesi’nde düzenlenen törene katılan 4 bin 500 kişiden 313’ünde koronavirüs tespit edildi. Yetkililer kiliseyi ibadete kapattı ve ayine katılan herkesi karantinaya aldı.

Öte yandan Güney Kore’de şu ana kadar 17 bin 2 kişide Covid-19 tespit edilirken, virüs nedeniyle 309 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi