Gümüşhane’den soğuk bir kış gününde sıcacık görüntüler

Gümüşhane’den soğuk bir kış gününde sıcacık görüntüler
11:00 - Aralık 25 2020 Cuma

Gümüşhane şehir merkezinden geçerek Harşit Çay’a bir sokak köpeğinin düştüğünü ve kurtarılmayı beklediğini gören duyarlı genç bir adam, soğuk ve acı veren köpeği buz gibi sudan kurtardı.

Arkadaşı ile hastaneden dönerken Cumhuriyet Caddesi’nde köpeğin sesini duyan Mithat Çakıcı (24), arkadaşına hemen İtfaiye’yi aramasını söyledi ve daha sonra beton bloğun üzerinden geçti. Ekip gelene kadar elinden gelenin en iyisini yapmaya devam eden Harşit Çayı’nın kenarında.

Suda yüzüstü beton zeminde yatarak köpeğe ulaşmak istediğini ve önce tasmasından yakaladığını kaydeden Çakıcı, o anları şu sözlerle anlattı: “Kolum sadece yakasına ulaştı. Kayışı yukarı çekmek için tuttum ama suyun etkisiyle yaka boyundan sıyrılıp nehre geri düştü. Bu sefer, kendimi riske atarak kıyıya biraz daha yaklaşarak kolumu gerdim. Boynundan tuttuğum gibi aldım. Köpeği o sırada gelen itfaiyecilere teslim ettim. “

Soğuk havaya ve tehlikeye rağmen çalışmalarını “Bunlar insani görevimiz” olarak nitelendiren Çakıcı, “Sokak hayvanı da olsa hayattır. Onun için bu şekilde kalmasına yardımcı olamadık ”dedi.

Recep Ergin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi