Gümüşdere köyünde muhtarlık babadan oğula geçti

Gümüşdere köyünde muhtarlık babadan oğula geçti
22:36 - Haziran 4 2019 Salı

Gümüştere Köyü Muhtarlığı ara seçimleri 2 Haziran 2019 tarihinde yapıldı. 2 Hazirandaki ara seçimde daha önce muhtarlığı düşürülen Ömer Kurt’un oğlu da katıldı. Yapılan seçimin ardından Ömer Kurt’un oğlu olan Mert Kurt; seçimi kazandı.

Gümüşdere Köyünde Muhtarlık Babadan Oğula Geçti

18 yaşında muhtar adayı olarak seçimlere katılan Mert Kurt; 2 Haziran tarihinde yapılan seçim sonrasında birinci oldu. Seçimleri kazanan Mert Kurt, Sivas kentindeki en genç muhtarlar arasındaki yerini aldı. Seçimleri kazanmasının ardından mazbatasını bekleyeme koyulan Mert Kurt; köy sakinlerinden yoğun bir destek almayı da başardı.

Gümüştere Köyü 2 Haziran tarihindeki muhtarlık seçimine %85 gibi yüksek bir katılım oranı gerçekleştirdi. Yapılan seçimin ardından muhtar olmaya hak kazanan Mert Kurt; şimdi mazbata almayı bekliyor. Seçimler sonrasında açıklama yapan baba Ömer Kurt; 31 Mart seçimlerini kazandığını ancak; ruhsatsız silah bulundurmaktan dolayı muhtarlığının düşürüldüğünü belirterek; kendisinin yerine oğlunun aday gösterildiğini ve oğlunun da seçini kazandığını belirtti.