Güleda’nın cinayet zanlısına müebbet hapis

Güleda’nın cinayet zanlısına müebbet hapis
16:12 - Ağustos 20 2020 Perşembe

Isparta’da üniversite öğrencisi Güleda Cankel’i (19) bıçaklayarak öldüren eski sevgilisi Zafer Pehlivan’ın dördüncü duruşması, ‘kasıtlı ve canavarca duygu veya işkence ile cinayetten’ ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandı.

Tutuklu sanık Zafer Pehlivan, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Parti avukatları, Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel ve aile yakınları corona virüs tedbirleri kapsamında mahkemeye alınmazken, kadın platform temsilcileri de adliyeye gelerek duruşmayı dışarıdan takip etti.

Duruşmada mahkeme başkanı, kararını açıklamadan önce sanık Zafer Pehlivan’a son bir söz verdi. Pehlivan son söz olarak sadece ailesinden özür dilemek istediğini söyledi.

Kararını daha sonra açıklayan mahkeme, Zafer Pehlivan’ı kasten öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın cezası için herhangi bir indirim uygulamadı.

“Beklemediğimiz bir kararla karşılaştık”

Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk, duruşmada beklenmedik bir kararla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Mahkeme heyetinin mevcut durumu tasarlamak açısından yeterli bulmadığını belirten Öztürk, “Sadece cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bizim için kabul edilebilir bir karar değil. Dosyadaki mevcut durumun 17 saat boyunca sistematik olarak işkence görmesi, gözaltına alınması, telefonunun kırılması, defalarca dövülmesi, defalarca öldürmeye teşebbüs edilmesi polis kayıtlarına yansıyan somut delillerdir. Üstelik bu cinayeti tasarlayarak işlediğine dair kendi el yazısıyla yazdığı mektuba rağmen, maalesef ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına kasten öldürme suçundan hükmedilemedi ”dedi.

Ali Serkan Aygün – Numan Büyükünsal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi