Gram Altına Talep Var, Altının Kendisi Yok

Gram Altına Talep Var, Altının Kendisi Yok
23:28 - Aralık 23 2021 Perşembe

Son dönemde fiyatı hızla düşen altın fiyatlarına rağmen alıcılar istedikleri birikime ulaşmakta zorluk çekiyor. Sivas ve Türkiye’nin birçok ilinden kuyumcuların gram altın satışı yapmadığı ve gram altın almak isteyen vatandaşlara ‘elimizde yok’ yanıtını verdikleri iddia edildi.

Sosyal medyada da çok sayıda Sivas’ta yaşayan ve birikim yapmak için altın almak için kuyumculara gidip eli boş döndüğünü belirten vatandaşların sayısı son 2 gün içerisinde hızla arttı. Kuyumcuların daha önce yüksek fiyata altın aldıkları ve bu altınları düşük fiyattan satmak istemedikleri iddia edilirken, Sivas genelinde çok sayıda kuyumcuda gram altın almanın mümkün olmadığı ancak gram altın satmak isteyen vatandaşların satış yapabildiği iddia ediliyor.

Dolar Kuru Düştü, Fark Açıldı

Sivas’ta hizmet veren döviz bürolarında da birkaç gün öncesine kadar görülen uzun kuyrukların artık görülmediği, vatandaşların mevcut döviz birikimlerini bozdurmak yerine beklemeyi tercih ettiği gözlemlendi. Sivas’ın il merkezinde hizmet veren döviz büroları ve kuyumcuların son 5 günün en sakin günlerini yaşadığı belirtildi.

Sivas’ta hizmet veren çok sayıda kuyumcu durumun yakın zamanda normale dönmesini beklediklerini açıkladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi