Gözyaşları ve Sevinç Karışık: Gazze’de 333 Filistinli Mahkumun Serbest Bırakılması
İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak, 19 Ocak’ta başlayan esir takası sürecinin yeni bir aşaması daha tamamlandı. Batı Şeria’daki Ofer Hapishanesinden serbest bırakılan 369 Filistinli tutukludan 333’ü Gazze Şeridi’ne vardı. Filistinliler, otobüslerle Gazze’nin güneyine, Han Yunus’taki Avrupa Gazze Hastanesi’ne taşındı, burada sağlık kontrollerinden geçirildi.
Serbest bırakılan mahkumlar, aileleri ve yakınları tarafından sevinç gözyaşları ve tekbir sesleriyle karşılandı. İsrail hapishanelerinde geçirdikleri zorlu günlerden sonra ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan mahkumlar, yaşadıkları kötü muameleler nedeniyle bazıları hemen medikal tedaviye alındı.
Han Yunus’ta bir yıl öncesine kadar tutuklu olan Enver Kotkot ve Muhammed Basil Samir, hapishane şartlarının zorluğundan ve İsrail hapishanelerinden derhal serbest bırakılma çağrısında bulundular. Bir mahkum, ailesinin İsrail saldırılarında kaybını öğrenince, duygusal bir şekilde secdeye vardı.
Muhammed Rabah
