Gözaltına alınan kişi Heybeliada’da ateş nedeniyle tutuklandı

Gözaltına alınan kişi Heybeliada’da ateş nedeniyle tutuklandı
16:00 - Temmuz 13 2020 Pazartesi

Gamze Erdemir

İSTANBUL (İHA) – Şüpheliyi sorguluyor, “Heybeliada’ya yalnız seyahat etmek için gittim. Adanın ormanlık bölgesinde yürürken, terk edilmiş bir evin yandığını ve bir kişinin itfaiyeyi bilgilendirdiğini öğrendim. Daha sonra o bölgeden uzaklaşırken ormanlık alanda bir yangın gördüm. Yangın olayıyla ilgim yok. “Suçlamaları reddetti.

Şüpheli Sedat D., Adalar Başsavcılığı tarafından 5 hektarlık arazinin Aşbelyada olduğu ormanlık alandaki yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Karakoldaki operasyonlarından sonra Sedat D. Adalar Mahkemesine gönderildi.

Sözleri savcılıkta şüpheliydi, “Ben adanın ormanlık alanından geçerken terk edilmiş bir evin yandığını ve bir kişinin itfaiyeyi bilgilendirdiğini öğrendim. Daha sonra o bölgeden uzaklaşırken ormanlık alanda bir yangın gördüm. Yangın olayıyla ilgim yok. Yangını gördükten sonra, benimle bir telefonum olmadığı için itfaiyeyi bilgilendiremedim. ”

“Heybeliada’ya yalnız seyahat etmek için gittim.”

Şüpheli Sedat D., mahkemedeki soruşturmasında şunları söyledi: “Dün Eminönü’den 14.40’da Heybeliada’ya geldim. Daha önce Büyükada’ya geldim, Kınalıya’ya geldim, bu sefer Heybeliada’ya gideceğimi söyledim. Yalnız tura geldim. Yanımda bir şey getirmedim. Sadece yanımda bir çantam vardı, elbisesi ve kulaklığı vardı. Eşyalarımı yanımdan aldım çünkü otelden ayrıldım. ”

“Etkinlikle ilgim yok”

Şüphelinin savunmasının devamında, “Heybeliada’ya yürüdükten sonra, insanlardan uzaklaşabilmek için ormana doğru yürüdüm. Biraz içeri girdim, geri döndüm. Ateşi görmedim, sadece dumanı uzaktan gördüm, ama dikkatle bakıldığında bir yangın vardı, barbekü yapan insanlar vardı. Orman yangını başlamış olmasına rağmen, hala barbekü yakmaya devam edenler vardı. Kesinlikle kaçmadım, hastayım. Ama eğer ateş bana gelirse, ayağım kırılsa bile koşardım, ilaç kullanmıyorum. Nadiren alkol içerim, dün alkol içmedim. Kesinlikle bir teneke kutum yoktu, sadece beyaz bir çantam vardı. Ateş bana yaklaşmamıştı. Yargı kontrol kararım var, daha önce bir tavuk çalmıştım. Yine bir olayda bir eve girdim, kadının telefonu çalındı, üzerime attı. Bu yüzden tutuklandım, hapisteydim. Olayla ilgilenmiyorum, tutuklanmak istemiyorum. ”

tutuklandı

İfadeleri tamamlanan şüpheli Sedat D., “orman yakma” nedeniyle tutuklandı ve götürüldüğü mahkeme tarafından hapse gönderildi.

Ne oldu?

Heybeliada Çamlık Aşıklar Yolu Dün orman saatinde 17.00 civarında yangın çıktı ve hava ve kara müdahalesiyle yangın yaklaşık 2 buçuk saatte kontrol altına alındı. Adalar Savcılığı tarafından 5 hektarlık alanın kül olduğu yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Sedat D. adlı bir şüpheli gözaltına alındı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi