Görme engellilere özel bilgisayarlar üniversitede

Görme engellilere özel bilgisayarlar üniversitede
16:41 - Temmuz 30 2019 Salı

Görme engelli öğrenci ve personel için oluşturulan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL), engelliler için muhteşem projelere imza atıyor. Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı sponsorluğunda tanesi 25 bin dolar değerinde 4 bilgisayardan 2 tanesi İlahiyat Fakültesi ve merkez kütüphanesine törenle teslim edildi. Törene Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız başta olmak üzere bir çok isim katıldı.

CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Toparlı teslim töreninde konuşma yaparken, “Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın girişimleriyle Üniversitemizde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına epeyce önemli çalışma yaptık. Bunlardan birisi de bu bilgisayardır. Görme engelliler için özel olarak tasarlanan bilgisayarın piyasa değerinin yaklaşık 25 bin dolar civarındadır.” şeklinde konuştu. Engelsiz bir üniversite olma yolunda önemli mesafeler alındığını söyleyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında, “Birinci bilgisayarı Merkezi Kütüphanemize teslim etmiştik, ikincisini de İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine teslim ediyoruz. Görme engelli öğrencilerimiz ve çalışanlarımız bu bilgisayarlar sayesinde kitapları okuyabilecekler. Ayrıca Selman Deveci tarafından on bin kitap da daha önce kütüphanemize verilmişti. İki kütüphanede görme engellilerimizin kullanabileceği iki alan belirledik. Ayrıca görme engelliler bu bilgisayarı kullanmak istiyorlarsa bunun için de eğitim verecek durumdayız. CENGEL birimimiz tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Diye konuştu.

Konuşmanın ardından Eğitim Bir-Sen Sivas Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Devecioğlu uygulamalı olarak görme engellilere özel bilgisayarın kullanımı gösterdi.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi