Görevdeyken vefat eden Vali Zübeyir Kemelek Anıldı

Görevdeyken vefat eden Vali Zübeyir Kemelek Anıldı
16:54 - Şubat 22 2019 Cuma

Sivas Valisi olarak çalışırken ölümcül bir hastalığa yakalanan Sivas için önemli katkılar yapan Vali Zübeyir Kemelek için anma töreni düzenlendi. Anma töreni adının yaşatıldığı okulda yapıldı. Zübeyir Kemelek’in ölümünün beşinci yılı.

Vefat eden Vali Merhum Zübeyir Kemelek’in adını taşımakta olan İlk ve Ortaokulda yapılan program önce Kuranı Azimüşşan ile başladı. Ardından Sivas Valiliği’nin hazırladığı valinin başarılı işlerini gösteren bir sinevizyon verildi.

Merhum Kemelek’in birçok ilde ve ilçede önemli hizmetlerinin ardından Sivas’ta vefat ettiğini ve kendisi ile 2 yıl çalışma fırsatı bulduğunu söyleyen Vali Ayhan, “Nezaketi, beyefendiliği, kibarlığı, devlet adamlığı, hakka ve hukuka riayeti çok örnek bir insandı. Ondan çok şey öğrendim. Her gittiği yerde bir çivisi değil, koca koca çınarları oldu. Bu okulda eğitim gören siz öğrenciler en güzel örneklerisiniz. Zübeyir Kemelek Sivaslıların gönlünde taht kurdu. Sivaslılar onu çok benimsedi, o Sivas’ı çok sevdi. Vefatında ‘Bir Şehir Ona Ağladı’ diye haber başlıkları atıldı. Bu herkese nasip olmaz. 21 Şubat günü bütün şehir mahzundu, bütün şehir hüzünlüydü ve o gün çok güzel bir şekilde uğurlandı. Herkes bir gün ayrılacak bu dünyadan önemli olan imanıyla ve eserleriyle gidebilmek. İşte bu okul onun eseridir. Onu hep hatırlayın ve dua edin.” dedi.

Daha sonra ise Vali’nin adı ile okulda bir köşenin açılışı gerçekleştirildi.