Google Youtube’de video aramayı geliştirdi

Google Youtube’de video aramayı geliştirdi
14:45 - Haziran 3 2019 Pazartesi

Google Asaistan aracılığı ile video arama işlemi yapıldığında sadece sonuçlar ekrana yansıyordu. Video arama ve izlemeyi kolaylaştırma çabası içinde olan Google yeni özelliği ile bunu başarabilecek. Google’de ses tanıma sistemi bulunuyor. Bu sistem geliştirilen yenilikler ve geliştirilen özelliklerle birlikte daha akıllı bir hal almaktadır. Ses tanıma algoritmasındaki gelişmenin en güzel test edileceği platform Youtube’dir.

Youtube Yeni Sesli Arama Özelliği

Yeni geliştirilen sesli arama özelliği ile Youtube’de video arayan kişi hemen videosuna ulaştığı gibi anında oynatmaya başlayacak. Sesli arama sistemi sayesinde kullanıcılar hiç yazı yazmadan sadece sesli komut ile aradığı videoyu kolaylıkla bulup izleme fırsatını elde etmektedir. Uygulamanın kullanımı oldukça basit.

  • Youtube arama sayfası açılır.
  • Sayfanın sağ üst köşesinde görülen mikrofon simgesine dokunulur.
  • Oynat denilerek arama başlatılır.
  • Sesli olarak izlemek istenilen video açık ve net bir şekilde söylenir. Örneğin Sezen Aksu Geri Dön gibi.
  • Sesli komutun ardında videonun bulunup oynatılmaya başladığı görülecektir.

Ses sistemi konuşan kişinin söylediklerini anında algılamaktadır. Gerekli olduğu durumlarda filtreme yaparak kullanıcının yerine işlemler yaparak aramayı kolaylaştırmaktadır. Yeni sesli arama ekranı kaplamaktadır. Mikrofon mavi değil kırmızıdır. Test aşamasında olan özellik bazı cihazlarda kullanıma sunulmuştur. Bütün aşamaları tamamlanan özellik bütün telefonlarda kullanılacak.