Google News Hakkında Detaylı Bilgi

Google News Hakkında Detaylı Bilgi
21:05 - Haziran 11 2020 Perşembe

Google News haber tüm Dünya çapında son gelişmeleri konu alarak okuyucusuna en güncel haberi ulaştırmaktadır. Google News 50 binden fazla haber kaynağı sayesinde en çok merak edilen konular hakkında en doğru bilgiyi edinerek okuyucusuna ulaştırmaktadır. Google News haberlerini birçok farklı haber sitesi üzerinden almaktadır. Google arama motorlarında haber sitelerinin ilk sıralarda gözükmesini isteyen kurum ve kuruluşlar Google News’e kayıt olmalıdır. Kayıt olduktan sonra Google arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için önemli bir adım atılmış olacaktır. Firmalar SEO çalışmalarında ciddi harcamalar yaparken, Google News’e kayıt olarak bu harcamalarını düşürebilir.

Google News’e Kayıt Olmanın Avantajları Nedir?

Google News’e kayıt olarak haber siteleri arama motorunda üst sıralarda konumlarını koruyabilir. Google arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için Google News’e kayıt olmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Haber sitesi birçok kişi tarafından ziyaret edilebilir ve günlük tıklanma oranı artabilir,
  • Haber sitesi ne kadar çok ziyaret edilirse, reklam ve tanıtım teklifleri de bir o kadar artarak haber sitesi için olumlu bir gelişme olacaktır.
  • Google News’e kayıt olan haber sitelerinin imajı artarak okuyucuları tarafından güvenilir görülmektedir.
  • Google News’e kayıt yaptırdıktan sonra haber sitesinin İndex hızı yükselmektedir.
  • Haber sitesinin ziyaret sayısına göre site sayıcını değiştiren Alexa değeri düşerek daha çok erişilebilir bir konuma gelinebilir.
  • Zaman geçtikçe popüler konumda olan haber sitesi birçok kişinin ziyareti ile takipçi sayısını arttırdıktan sonra istenirse site yüksek rakamlarla satılabilir.

Google News’e Nasıl Kayıt Olunur?

Google News’e kayıt olmak için yapılması gereken bazı adımlar mevcuttur. Aramalarda en üst sıralarda çıkmak için avantajların yeterli geldiği kişi veya kurumlar öncelikle Google News’e başvuru yaparak işlemlerini gerçekleştirmektedir. Başvuru yapmak ve kayıt olmak için izlenmesi gereken yol şu şekilde sıralanabilir:

  • Haber sitesinin Google Haberler dizini hakkında genel teknik ve yönergelere uygun olması gereklidir.
  • Uygun olması durumunda Google Haberler Yayıncı Merkezi üzerinden Google News’e kayıt olunabilir.
  • Google Haberler Yayıncı Merkezi web sitesine gidilir,
  • Search Console üzerinden haber sitesinin var olduğu doğrulanmalıdır.
  • Sayfada Google Haberler bölümüne haber sitesinin eklenme istediğinde bulunduğunu bildirmek gereklidir.
  • Haber sitesi hakkında tüm bilgileri, haber sitesinin bildirimi sırasında istenilen kutucuklara yazmak gereklidir. Haber sitesini iletişim bilgileri ve etiket gibi bazı bilgiler doğru şekilde girilmelidir.
  • Tüm işlemler gerçekleştikten sonra haber sitesinin kesin kayıt olabilmesi için inceleme sürecine geçilmektedir.
  • İnceleme sürecinin ardından 1 veya 3 hafta içerisinde haber sitesine geri dönüş gelmektedir.

 

Google News’e Kayıt İşleminin Başarılı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kayıt işleminin başarılı olduğunu anlamak için haber sitesi yetkilisi ekleme ve kayıt işlemleri bittikten sonra Yayıncı Merkezi üzerinden kendi sitelerini sorgulatarak inceleme yapabilir. İletişim adreslerinde verilen mail üzerinden geri dönüş sağlanacak olup kayıt sırasında mutlaka güncel ve aktif bir şekilde kullanılan mail adresi verilmelidir. Haber sitesi Google News’e kabul edildiyse Google Haberler altında Dâhil Edildi yazısı görünmektedir. Site incelemeler sonucunda uygun görülmemiş ise bu durumda Google Haberler altında Site Reddedildi ifadesi görünmektedir.

Google News Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kayıt olurken bilinmesi gerekenler haber siteleri hakkında bazı detaylı püf noktalarından oluşmaktadır. Haber siteleri mutlaka özgün ve güncel haberlere yer vermelidir. Kopya veya alıntı yaparak üst sıralarda olabilmek pek mümkün değildir. Bu sebeple haber sitesi haberlerini en güncel ve en çok merak edilen konulardan seçerek özgün içerikler üretmelidir. İçerikler şeffaf ve tarafsız şekilde konu alınmalıdır ve haberlerde reklamlar sınırlı tutulmalıdır. Google News’e kayıt olduktan sonra üst sıralarda çıkmak için haber siteleri mutlaka yönergeleri takip etmelidir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi