Google Fotoğraflar Kilitli Klasör Desteğine Kavuşuyor

Google Fotoğraflar Kilitli Klasör Desteğine Kavuşuyor
10:42 - Aralık 7 2021 Salı

Google Fotoğraflar kilitli klasör desteğine kavuşmuş oldu. Daha önce eklenen bu özellik artık tüm kullanıcılar için aktif hale gelmiş bulunuyor.

Günümüzde yedekleme yapmak için pek çok uygulama bulunuyor. Dijital ortam yedeklemesi kullanıcının isteğine bağlı olarak yerel disk üzerinde de yapılabilir fakat daha güvenli olması amacıyla birden fazla noktaya yedeklemek daha doğru olabiliyor. Örneğin hem yerel diske hem de güvenilir bir bulut depolamaya yedekleme yapmak kullanıcı için önemli bir fayda sağlayabiliyor. Eğer yerel diske bir şey olursa kişi bulut depolama sayesinde verilerine ulaşabiliyor. Google Fotoğraflar, fotoğraf ve video yedekleme konusunda üstün uygulamalardan birisi olmakta.

Google Fotoğraflar Kilitli Klasör Özelliğini Aktif Etti

Google Fotoğraflar, sınırsız bir şekilde fotoğraf ve video yedeklemeye imkan tanıyan bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde Google Fotoğraflar dışında Yandex Disk ve OneDrive gibi bulut depolama hizmeti sunan pek çok uygulama bulunuyor. Google Fotoğraflar, daha öncesinde sınırsız veri yedeklemesi özelliğini diğer cihazlardan kaldırıp yalnızca Google Pixel cihazlar için sunmaya başlamıştı. Daha fazla alan sahibi olmak için ise para ödemek gerekiyordu. Buna rağmen uygulamayı halen kullanan kitle bulunuyor.

Google Fotoğraflar Kilitli Klasör

Google Fotoğraflar her ne kadar bu şekilde bir politikaya geçiş yapsa da sunduğu yeni özellikler ile kullanıcılarını sevindirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda kilitli klasör özelliğini duyuran ve bu özelliği Pixel kullanıcılarına aktif hale getiren firma, şimdi bu özelliği herkese açık yapmaya başladı. Özellik “Yardımcı Programlar” sekmesinde bulunuyor. Eğer özellik ile ilgili bir belirti bulunmuyor ise güncelleme yapılması gerekebilir. Halen görünmüyor ise kademeli bir şekilde geldiğini bildirmek istiyoruz.

Google’a eklenen yeni özellik sayesinde artık tüm kullanıcılar bu yenilikten faydalanabiliyor. Google Pixel kullanıcıları dışında kullanıcıların da tercih edebileceği Google Fotoğraflar kilitli klasör özelliği ile birlikte bazı fotoğraf ve videoları korumak mümkün oluyor. Bu klasör cihaz içerisinde bulunuyor. Bu klasörde bulunan içeriklerin ekran görüntüsü alınamıyor, içerikler ile ilgili ekran kaydı yapılamıyor veya içeriklerin paylaşılmasına izin verilmiyor. Bu sayede içeriklerin daha güvenli bir şekilde korunması mümkün oluyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi