Google Chrome Hız Devrimi Yapıyor

Google Chrome Hız Devrimi Yapıyor
10:38 - Aralık 11 2021 Cumartesi

Google Chrome hız devrimi yapma kararı aldı. Alınan bu karar ile birlikte kullanıcılar eskisinde daha hızlı bir şekilde tarayıcıyı kullanabilecek.

Dünyanın en popüler internet tarayıcıları arasında liderliği elinde bulunduran Google Chrome, çok hızlı bir tarayıcı olarak karşımıza çıkıyor. Google tarafından geliştirilen Chrome internet tarayıcısı her ne kadar hızlı bir internet tarayıcısı olsa da Google ekibi bunun biraz daha üzerine giderek tarayıcının daha hızlı olmasını sağlamak istiyor. Bunun için yeni bir optimizasyon çalışması üzerinde durduğundan bahseden Google paylaştığı blogda bazı detaylardan bahsetti.

Google Chrome Hız Geliştirmesi Yapıyor

Google Chrome, yaptığı bir duyuruda internet tarayıcısının performansında ciddi bir geliştirme yapacağını belirtti. Hali hazırda Google Chrome çok hızlı bir internet tarayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Bu zamana kadar yaptığı geliştirmeler sayesinde kendini aşan Google, bu konuda yeni adımlar atarak daha da hızlı hale gelmeye çalışıyor. Orta ve üst düzey sistemlerde Google Chrome her ne kadar akıcı bir performansa ev sahipliği yapsa da çok düşük sistemlerde kasmalar meydana gelebiliyor. Bundan dolayı ekip üzerine koyarak ciddi bir performans artışı sağlamak istiyor.

Google Chrome Hız

Google Chrome’un değindiği konu arka plandaki pencerelerin kaynak tüketmesi. Yani kullanıcı o pencere ile ilgilenmese dahi pencerede aktif bir çalışma sağlanıyor. Bunun için yeni bir optimizasyon çalışması yapma kararı alan Google, yaptığı açıklamada ne kadar performans artışı olacağından söz etti. Buna göre başlatma işlemi yeni güncelleme ile birlikte artık %25,8’e kadar daha hızlı bir şekilde olacak. Yani kullanıcılar dörtte bir oranında ekstra hız ile karşılaşacak. Google Chrome hız konusunda GPU kullanımında da bir düzenlemeye giderek GPU kullanımının %3,1 oranında daha düşük olacağını belirtiyor.

Google Chrome için yapılacak güncelleme ile birlikte kullanıcılar %4,5 daha az çökme sorunları ile karşılaşacakken buna ek olarak yapılan bir diğer açıklamada giriş gecikmesinde de ciddi bir iyileştirme yapıldığından söz ediliyor. Yapılan açıklamaya göre Google Chrome artık %3 daha düşük bir giriş gecikmesine sahip olacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi