Google Aramalar 3 Boyutlu Aramaya Kavuşuyor

Google Aramalar 3 Boyutlu Aramaya Kavuşuyor
11:26 - Kasım 30 2021 Salı

Google Aramalar 3 boyutlu görünüm desteğine kavuşuyor. Yeni özellik ile birlikte kullanıcılar pek çok nesneye 3 boyutlu yaklaşabiliyor.

Sanal gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojisi, gelişmeye devam eden bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Her geçen gün daha da büyüyen bu teknoloji geçtiğimiz haftalarda metaverse etkinliği ile birlikte ciddi bir kazanım elde etmişti. İlerleyen dönemlerde bu teknolojinin daha çok içerisinde bulunacak olan insanlar, şimdiden bu teknoloji ile ilgili bazı yazılımlarla karşılaşabiliyor.

Google Aramalar 3 Boyutlu Görünecek

Alphabet Inc. şirketine bağlı olan Google, arama sistemini zaman zaman geliştirerek daha iyi bir hale getiriyor ve daha güzel özellikleri kullanıcılara sunmaya çalışıyor. Yine yeni bir güncelleme üzerinde duran Google ekibi, şimdi de 3 boyutlu nesnelere yer vermeye başlıyor. Daha önce 3 boyutlu hayvanları arama sistemine entegre eden Google, kullanıcıların bir hayvan aradığında o hayvanı 3 boyutlu incelemesine olanak tanıyordu. Artık hayvanların 3 boyutlu görünmesinin yanı sıra anıtlar da 3 boyutlu olarak incelenebiliyor olacak.

Google Aramalar 3 Boyutlu

Google Aramalar 3 boyutlu özelliğe zaten kavuşmuştu fakat artık anıtların da eklenmesi ile beraber bu özellik daha iyi bir hale geliyor. Aslına bakarsak Google, hayvanları yüksek çözünürlüklü olarak sunarken anıtları daha düşük çözünürlük ile kullanıcılara sunuyor. Bunun sebebi yeterli veri toplanmamış olması fakat ekip yine de elinden geleni yapıyor. Google, sunmuş olduğu bu özellik ile birlikte artık anıt arandığında 3 boyutlu bir şekilde gösterebilecek. Ayrıca kullanıcı anıt ile birlikte fotoğraf veya video çekmek istediğinde ve anıtın çevresinde gezmeyi düşündüğünde arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile beraber bu deneyimi yaşayabilecek.

Google, eklemiş olduğu bu özelliği şimdilik bazı ülkelerde sunsa da zamanla daha fazla ülkede sunmaya başlayacak. Sunulan bu özellik ile birlikte kullanıcılar Eyfel Kulesi, Golden Gate Köprüsü, Empire State Binası, Pisa Kulesi ve Özgürlük Heykeli gibi 98 adet anıtı rahatlıkla gezebiliyor olacak. Özelliğin Android ve iOS platformunda desteklendiğini belirtmek istiyoruz. Yani masaüstünden özelliğe erişilmiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi