Google arama sağlık sistemini geliştiriyor

Google arama sağlık sistemini geliştiriyor
10:52 - Aralık 3 2021 Cuma

Google arama sağlık sisteminin daha iyi hale gelmesini sağlamaya çalışıyor. Yeni özellik özellikle doktor bulmayı kolaylaştıran bir ayrıcalığa sahip.

Her geçen gün daha da büyüyen Google arama motoru, zaman zaman sunmuş olduğu yenilikler ile ön plana çıkmaya ve kullanıcıların daha çok ilgisini çekmeye çalışıyor. Günümüzün en çok kullanılan arama motoru olan Google, sunmuş olduğu pek çok hizmet ile daha fazla kullanıcının ilgisini çekmeye çalışırken aynı zamanda faydalı özellikler de getiriyor. Yakın zamanda anıtların 3 boyutlu görünmesini sağlayan bir sistem geliştiren Google, bu özelliğe karma gerçekliği de katmıştı. Şimdi de firma, sağlık sektörüyle ilgili bir yenilik ile karşımıza çıkıyor.

Google arama sağlık sistemini daha iyi hale getiriyor

İnternet üzerinden doktor bulmak isteyen ve o doktor ile iletişime geçmek isteyen pek çok kişi olabilir. Bazıları doktora bir konuda danışmak için bazıları hastalığı sebebiyle doktor ile iletişime geçmeye çalışabiliyor. Günümüz teknolojisi sayesinde hem internetten hem de yüz yüze doktor ile kolaylıkla iletişim kurulabiliyor veya internet üzerinden hızlıca randevu alınabiliyor.

Google arama sağlık

Google arama sağlık sistemini geliştirme kararı aldı. Alınan karara göre Google, artık arama yapıldığında doktor hakkında daha fazla bilgi verirken aynı zamanda sağlık kuruluşu hakkında bilgilere de yer vermeye başladı. Örnek vermek gerekirse bir doktorun hangi dilleri konuştuğu aramada yer alan bilgi kartında belirtiliyor. Bu sayede doktor ile hasta arasındaki iletişim sorunsuz bir şekilde sağlanabiliyor. Sağlık kuruluşunun tekerlekli sandalye erişimi olup olmadığı ve sigortayı destekleyip desteklemediği bilgilerine de bilgi kartında yer veriliyor.

Kendini bu konuda geliştiren Google ekibi, sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde daha fazla kullanıcıya erişmeye sağlarken insanların kendi dillerinde bir doktor bulmasına olanak tanıyor. Google’ın sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde doktorlar kendi alanlarını düzenleyebiliyor, sağlık kuruluşları daha fazla detay verebiliyor. Örnek verecek olursak doktor hangi dilleri bildiğini ekleyerek müşteri kitlesini doğru bir şekilde seçebiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi