Gönüllü mezarlık düzenleme ekibi iş başında

Gönüllü mezarlık düzenleme ekibi iş başında
15:16 - Haziran 1 2019 Cumartesi

Gönüllü vatandaşlardan oluşan bu temizleme ve düzenleme timi işe başladı ve Garipler mezarlığında temizlik yaptı. Tim temizliğinde yanında çevre düzenlemesi de yaptı.

GÖNÜLLÜ MEZARLIK DÜZENLEME EKİBİ İŞ BAŞINDA

Sivas merkeze 175 kilometre uzaklıktaki ilçesi Divriği’de bugünlerde bir gönüllük ekip çalışmalarına başladı. Bu gönüllü temizlik ekibi mezarlıkta temizlik ve düzenleme yapmak amacıyla bir araya geldi. İlçe merkezinde bulunan Garipler mezarlığında düzenleme yapmaya başlayan ekibin amacı özellikle bayram ziyareti için yakınlarını ziyarete gelecek olan kişilerin rahat etmesini sağlamak. Mezarlık düzenleme ekibinin yaptığı çalışmaların arasında mezarlıktaki çöplerin toplanması ve temizlenmesi bulunuyor. Ayrıca gönüllü temizlik ekibi mezarların üzerinde büyümüş olan otları da temizliyor. Son olarak temizlik ve düzenleme işinden sonra gönüllü temizlik ekibi mezarlıkları suladı.

Dört günlük bir çalışma yapan gönüllü temizlik ekibi yaptığı bu işin karşılığında hiçbir ücret almadı. Bu işin bir insanlık görevi olduğunun üzerinde duran ekip elemanları yaptıkları işten duydukları mutluluğu aktardılar.