Gazeteci Sirer Doğan sıradışı göktaşı hikayesini anlattı

Gazeteci Sirer Doğan sıradışı göktaşı hikayesini anlattı
12:58 - Mayıs 29 2020 Cuma

Bundan tam 31 yıl önce Yıldızeli ilçesinin Şeyhhalil köyüne düşen bir göktaşına ilk ulaşan kişilerden olan gazeteci Sirer Doğan o günlerde yaşadıklarını yeniden anlattı.

Geçtiğimiz gün Sivas’ta havada bir ışık görülerek Kangal ile Gürün ilçeleri arasına düştüğü ihbarı üzerine herkes göktaşı aramaya koyulmuş fakat hiçbir şey bulunamamıştı. Yaşanan olaylar 1989 yılında Sivas’ta göktaşı bulunmasını hatırlattı. Olayın baş kahramanlarından olan gazeteci Sirer Doğan yaptığı açıklamada Şeyhhalil köyüne göktaşı düştüğünü öğrendiği gibi Valiliğe, DSİ Bölge Müdürün ve Maden Tetkik ve Arama (MTA) Bölge Müdürüne bilgi verdiğini söyledi.

Gazetecilik refleksi ile 40 kiloluk göktaşını evine götürdüğünü söyleyen Doğan, sonrasında bu göktaşından 24 gramının kendisine hatıra olarak verildiğini ve MTA’ya teslim edildiğini söyledi. Bu göktaşının Sivas’ın meydanında günlerce sergilendiğini hatırlatan Sirer Doğan, tüm Sivas halkının bu taşı görme şansı bulduğunu söyledi. Doğan ayrıca göktaşının bugün MTA Ankara Tabiat Tarih Müzesinde sergilendiğini ve çok yüksek bir maddi değere sahip olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi