Göğüs Hastalıkları Uzmanından Önemli Uyarı!

Göğüs Hastalıkları Uzmanından Önemli Uyarı!
19:18 - Kasım 12 2022 Cumartesi

Sigaranın zatürre riskini 4 kat daha fazla arttırdığını ifade eden Sivas Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Bingöl Öz; zatürre mikrobuna da dikkat çekti!

Zatürrenin dünya genelinde en çok ölüme neden olan hastalıklardan biri olduğunu ifade eden Sivas Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Bingöl Öz; sigarının bu riski 4 kat arttırdığını da vurguladı. Dünyada ölümlere neden olan hastalıklar sıralamasında 6. Sırada yer alan zatürrenin, bir akciğer dokusu iltihabı olduğunu ifade ede Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Bingöl Öz, bu rahatsızlığın enfeksiyonlara bağlı bir şekilde gelişen ölümlerde ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Pnömokok Mikrobu Antibiyotiklere Karşı Dirençli

Zatürreye neden olan mikrobun pnömokok mikrobu olduğunu ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Bingöl Öz; bundan dolayı zatürrenin tedavisinin de güçleştiğini sözlerine ekledir. Zatürre mikrobunun solunum yoluyla bulaştığını ifade eden Öz; kalabalık alanlarda dikkat edilmesinin üzerinde duruyor. Yine klimalar ve kirli suların da zatürreye neden olabileceğini ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Bingöl Öz; ellerimizi sık sık yıkamamızın da önemine değindi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi