Göçmenler için Avrupa’ya sınır kapıları açıldı

Göçmenler için Avrupa’ya sınır kapıları açıldı
11:55 - Şubat 28 2020 Cuma

Yaklaşık 4 milyon göçmeni barındıran ve sınır kapılarını kapatarak Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine karşı bu durumu koz olarak kullanan Hükümetten dün gece askerimize yapılan hain saldırının ardından sınır kapılarının açılması kararı geldi.

Türkiye uzun bir süredir sınır kapılarını göçmenlerin çıkışına kapatmış ve kontrollü bir şekilde Suriye’deki belirsiz durumun bitmesine kadar bu mültecilerin Türkiye’de barınması için adımlar atmaktaydı. Hemen hemen her gün deniz yoluyla gerçekleştirilen yurt dışına kaçma eylemlerine Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri müdahale etmekteydi. Avrupa ülkelerinden taahhüt edilmesine rağmen gerçekleştirilmeyen destek ödemelerine rağmen Suriyeli göçmenlerle ilgili politikasını değiştirmeyen Hükümet yetkilileri dün gece Suriye’de askerlerimize yapılan saldırının ardından radikal bir karar alarak Suriyelilerin yurt dışına çıkışlarını durdurmama kararı aldı.

Türkiye’nin böyle bir karar alması için adeta pusuda bekleyen çok sayıda göçmenin eşyalarını toparlayarak gece geç saatlerde sınır kapılarına doğru harekete geçtikleri görüldü. Avrupa ülkelerinden peş peşe Türkiye’ye destek açıklamaları gelirken, Türkiye’nin göçmenlerle ilgili aldığı bu karardan geri dönmesi yönünde çok sayıda açıklama yapıldı. Şu anlık Türkiye’nin bu kararının sürdüğü ve göçmenlerin sınır kapılarında yoğunluk oluşturmaya başladıkları görülüyor.

Sahiller mülteci doldu
Karayolu ile yurt dışına geçmek isteyenlerin dışında çok sayıda mültecinin Ayvacık ve Dikili ilçelerinde toplanarak kendilerine para ile bot aldıkları, bu botlarla Yunan adalarına geçiş yapmak için hazırlık yaptıkları görüldü. Türkiye’nin aldığı bu kararla birlikte önümüzdeki günlerde Avrupa’da büyük bir göçmen probleminin başlaması öngörülüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi