Göç Sivas İçin Sorun Olmaya Devam Ediyor

Göç Sivas İçin Sorun Olmaya Devam Ediyor
17:07 - Kasım 22 2021 Pazartesi

Sivas’ın mevcut 2021 tahmini nüfusunun 638 bin olduğu tahmin edilirken, il genelinde başta ekonomik şartlar olmak üzere çok sayıda nedenle gençlerin farklı illere göç ettiği belirtiliyor. 2003 yılında 650 binin üzerinde olan Sivas nüfusunun 2019 yılında 640 bini aşarak bu rekor seviyeye yaklaştığı ancak 2003 yılındaki seviyeyi yakalayamadığı gözlemlenmekte.

Başta çiftçiler olmak üzere çok sayıda sektörde iş sıkıntısı olduğunu belirten ve farklı büyükşehirlerde daha büyük fırsatlar olduğunu belirten Sivaslı gençler ise göç etmenin “en iyi çözüm” olduğunu belirterek doğdukları yer olan Sivas’tan ayrılıyor. Özellikle coronavirüs pandemisi öncesinde Sivas’tan ayrılan hemşehrilerin sayısının önceki yıllara göre daha yüksek olduğu belirtilirken Sivas’ın nüfusu onyıllardır 600.000 seviyesinin üzerinde.

Şartlar İyileşir Ve Yatırımlar Artarsa 1 Milyonu Görebilir

Sivas’ın önde gelenlerine göre il genelinde yatırımların daha fazla artması ve gençlere daha iyi iş imkanları sunulması ve diğer gelişmeler sonucunda il nüfusu 2030 yılından önce 1 milyonu aşabilir ve rekor kırabilir. Şimdilik büyükşehir olmayan Sivas’ın nüfusunun artmasıyla birlikte büyükşehir olarak kabul görebileceği tahmin ediliyor. Sivas’ın 2019 nüfusu 646.000’in çok az üzerindeydi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi