Giresun’da selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e çıktı

Giresun’da selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e çıktı
10:00 - Ağustos 23 2020 Pazar

Giresun’da meydana gelen selde bir çavuş şehit oldu

Giresun ve ilçelerinde dün meydana gelen şiddetli yağışların ardından, Tirebolu-Doğankent karayolunda 5’i jandarma ve 1 iş makinası işletmecisi olmak üzere 6 kişi dereye düşerek kayboldu ve uzman çavuşun cansız bedeni bulundu. arama sırasında.

Giresun’daki sel felaketinin ardından gece geç saatlerde Giresun’a gelen ve AFAD İl Müdürlüğü yetkilileriyle afet değerlendirme toplantısı yapan Bakan Süleyman Soylu, Tirebolu-Doğankent yolunda 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın dereye düştüğünü bildirdi. menfezin çökmesinin bir sonucu olarak. Bölgede kayıp jandarma personeli için sabah saatlerinde başlayan aramalarda, yer altındaki araçta jandarma uzman çavuşun cenazesine rastlandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu acılı olayı şöyle anlattı: “Ne yazık ki Tirebolu-Doğankent yolu üzerinde Doğankent yolunda 5 jandarmamızla birlikte bir jandarma aracı maalesef yolun 12. kilometresindeki bir menfez içine gömüldü. Arama kurtarma ekiplerimiz aracı orada görüyor ama ulaşamıyor. Ne yazık ki, bir beko ve bir operatör eksik. Yani Tirebolu-Doğankent yolunda 5 metrelik bir menfezin çökmesi ve menfezin üzerinden araçların geçmesi sırasında 5 jandarmamız ve bir operatörümüzün kayıp olduğunu söyleyebiliriz. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor ”ve basın toplantısında duyuruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “12 kayıp şahıs raporumuz ve bilgimiz var”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Giresun ve ilçelerinde şiddetli yağışlar sonrası ölüm raporunun bulunmadığını ancak kayıplarla ilgili 5’i jandarma ve 1’i iş makinesi işletmecisi olmak üzere 12 rapor ve bilgi bulunduğunu söyledi.

Giresun’daki sel felaketinin ardından gece geç saatlerde Giresun’a gelen ve AFAD İl Müdürlüğü’nde yetkililerle afet değerlendirme toplantısı yapan Bakan Süleyman Soylu, afetle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Bakan Soylu, yağmurun bugün öğleden sonra yoğunluğunu artırdığını belirterek, “Meteorolojinin bize verdiği bilgiler çerçevesinde 137 kg yoğunluğa ulaşan yağmur birçok ilçeyi etkiledi. Bu yağmurun ardından doğal olarak sel, heyelan ve maalesef yağmurun da etkisiyle birçok ilçede ciddi hasarlar meydana geldi. Dostlarımız, vekilimiz, bakan yardımcımız, valimiz ve ilgili kurumdan arkadaşlarımızla konuyu birlikte değerlendiriyoruz ”dedi.

“Hava aydınlandığında göreceğimiz manzaranın biraz daha pahalıya mal olabileceğini düşünüyoruz.”

Bakan Soylu, “Şu anda söylememiz gereken, sabah söyleyeceğimizden çok daha düşük olabilir. Çünkü hava aydınlandığında göreceğimiz manzaranın biraz daha pahalıya mal olabileceğini düşünüyoruz. Yağmur yağdı. Giresun’un batı yakasında sabahtan öğlene kadar, öğleden sonra merkeze ve doğu tarafına doğru ve batı tarafındaki yağmur öğlene kadar etkisini yitirdi.Öğleden sonra özellikle Espiye, Tirebolu, Görele, Doğankent’te şiddetli yağışlar meydana geldi. Merkezde Yağdere, Dereli, Güce ve kısmen Çaldağ … Maalesef bu yoğun yağıştan sonra Dereli merkezdeki su tüm merkezi etkiyi alabilmek için 2 metrenin üzerine çıktı. 5 vatandaşımızın ilk önce burada sıkışıp kaldığı söylendi. Dereli’ye ulaşmak mümkün olmadığı için, vatandaşlarımızı yan yollarda bir veya iki kurtarma aracı ekskavatörü kurtardı.Şu anda 20 vatandaşımıza Dereli’de bir düğün salonunda daha güvenli bir yere götürüldükleri söylendi. onları kaydedin devam edin. r kapattık yine oads ”dedi.

“Jandarma aracımızı görebiliyor ama ulaşamıyor”

Tirebolu-Doğankent yolunun kapalı olduğunu kaydeden Bakan Soylu, “Maalesef Tirebolu-Doğankent yolu üzerinde Doğankent yolunda 5 jandarma ile jandarma aracı maalesef yolun 12. kilometresindeki bir menfez içine gömüldü. Jandarma İlçe Komutanımız orada, arama kurtarma ekiplerimiz aracı orada görüyor ama ulaşamıyor. Ne yazık ki, bir beko ve bir operatör eksik. Yani Tirebolu-Doğankent yolunda 5 metrelik bir menfezin çökmesi ve menfezin üzerinden araçların geçmesi sırasında 5 jandarmamız ve bir operatörümüzün kayıp olduğunu söyleyebiliriz. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor ”.

“Güce’de İl Genel Meclisi üyeleri de dahil 20 kişi mahsur kaldı”

Bakan Soylu, Tirebolu-Güce yolunda sorun olmadığını belirterek, Güce’nin ardından bugün yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 20 kişilik grubun yolda mahsur kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Ayrıca, 8’i bir noktada ve diğerleri bir noktada sıkışmış durumda. En son görüştüğümüzde 3 km’lik bir mesafe olduğu söylendi. Heyelanlar bulundukları yerin hem sağına hem de soluna düştü ve bu heyelanın ortasında kaldı. Çalışmalar devam ediyor. Özellikle elektriğin kesildiği noktalar var. Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz yaklaşık 6 kişi var. Az önce söylediğimiz 6 kişiden ayrı. 1’i Tirebolu’da, 3’ü Çaldağ’da, 1’i Espiye’de ve 1’i Dereli-Akkaya köyünde olmak üzere toplam 6 kişinin kayıp olduğu raporu aldık. Elimizde 12 kayıp şahıs raporu ve bilgisi var. Bunun ötesinde bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldık ama almadık. Tüm arama kurtarma ekiplerimiz seferber oldu. AFAD ekiplerimiz şu anda çevre illerden hareket ediyor. Jandarma arama kurtarma ekipleri Ankara ve Rize’den yola çıktı. Şu anda bir ölüm bilgisi veremem, elimizde böyle bir bilgi yok ama bilgiyi kaybettik. Hepimiz hem umudumuzu koruyacağımızı hem de onları kurtarmanın bilgisini milletimize ve vatandaşlarımıza vereceğimizi umuyoruz. Tekrar iyi olmanı dilerim. Umarım Tanrı bize yardım etsin ”dedi.

Görele ve Çanakçı mahalleleri için de uyarılarda bulundu

Bakan Süleyman Soylu, bölgedeki yağışların yarın da devam edeceğine işaret ederek Giresun’un Görele ve Çanakçı ilçelerinde yaşayanları uyardı. Bakan Soylu, “Çanakçı, Görele ve Doğankent’te yağmur bekleniyor. Çanakçı’ya düşen yağmurun Görele’yi etkilemesi durumunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Dereye yakın olmamaları gerekir. Şimdi Görele’deki dostlarımız vatandaşlarımızı duyurularla uyarıyor. Toprak yağmurla doluydu. Bu nedenle hem önlem alıyoruz hem de vatandaşlarımızın temkinli olmasını istiyoruz. Şimdi onları buradan uyarmak istiyorum ”dedi.

Bakan Soylu, görüşmenin ardından Dereli ve Tirebolu ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere AFAD İl Müdürlüğü’nden ayrıldı.

İçişleri Bakanı Soylu, Giresun’da hasar tespit ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin ardından Giresun AFAD İl Müdürlüğü’nde hasar tespit ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Sel felaketinin ardından Bakanımız Süleyman Soylu başkanlığında Giresun AFAD İl Müdürlüğü’nde Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı.”

Başkan Yardımcısı Oktay: “Devletimiz felaketin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etti”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Giresun’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere taziye mesajında, “Kayıp vatandaşlarımızın arayışları devam ediyor. Devletimiz felaketin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etti.” Dedi.

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından Giresun’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı. Oktay mesajında, “Giresun’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden ve bizi derinden sarsan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kaybolan vatandaşlarımızın arayışı sürüyor. Devletimiz şifa için tüm imkanlarını seferber etti. felaketin yaraları. ”

ALAKALI HABERLER

Giresun’da sel … Dereli ve Yağdere ilçelerine plaj girişi yok! Kayıplar var

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi