Geri dönüşüm maddelerinden defile yapıldı

Geri dönüşüm maddelerinden defile yapıldı
11:38 - Mart 20 2019 Çarşamba

Sivas’ta ‘Dönüşüm İyi Gelecek ‘projesi kapsamında Şehit Hamit Kandur İlkokulu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte geri dönüşümlü atıklardan farklı kıyafet tasarımları yapılarak bunlarla defile düzenledi.

Şehit Hamit Kandur İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlik okul bahçesinde yapıldı. Bu etkinlik kapsamında düzenlenen defilede podyuma farklı kıyafetleri ile çıkan öğrenciler, jüri tarafından değerlendirildi. Öğrenciler verilecek en yüksek oyu alabilmek için ise yaptıkları elbiseleri podyumda sergiledi. Yarışmada en yüksek oyu alan 3 öğrenciye ödül verildi. Öğrenciler ödüllerini Çevre Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut ve Okul Müdürü Mehmet Keklikçi’nin elinden aldı. Öğrencilerin sergilediği defileleyi çok sayıda veli ve öğrenci arkadaşları izledi.

Burada bir konuşma yapan Okul müdürü Mehmet Keklikçi, “Sizlerin bilinçlenmesi ve çevreyi daha temiz tutmanız için bu günü tertiplemiş bulunuyoruz. Atık malzemelerden bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşadınız. Güzel ürünler ortaya çıkartmışsınız. Bunları bizler sergileyeceksiniz hepinizin emeklerine sağlık ‘ dedi.

Öğrenciler ise elbiseleri tasarlamak için aileleri ile uzun uğraşlar verdiklerini belirterek, gerçekleştirdikleri etkinlikten dolayı ise mutlu olduklarını söyledi.