Gençler Sosyal Deney Yaptı, Teklif Şoke Etti

Gençler Sosyal Deney Yaptı, Teklif Şoke Etti
13:47 - Nisan 17 2019 Çarşamba

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi Oğuz Kaykun ve kardeşi insanların duyarlılığını göstermek adına bir sosyal deney hazırladı. Deneyde cüzdanını düşüren bir kişinin ardından başka bir gencin cüzdanı alıp cebine koyması ile görgü şahitlerinin vereceği tepkiler merak edildi. Deneyde neredeyse tüm tepkiler olumlu geçti. Onlarca deney içerisindeki kişiler cüzdanı cebine koyan gençten, cüzdanı gerçek sahibine geri vermesini istedi. Gençle tartışanlar ve cüzdanını düşüreni uyaranlar oldu.

Sosyal deney içerisinde sadece bir kadının beklenmedik tepkisi herkesi şaşırttı. Cüzdanı cebine koyan gencin yanına gelen bayan, “Bende gördüm. İçindeki parayı kırışalım” diyerek gençle pazarlık yapmaya kalktı. Sosyal medyada da paylaşılan bu deney büyük ilgi gördü.

Bir tek olumsuz örnek çıktı

Oğuz Kaykun, deneyi bir çok kişi üzerinde gerçekleştirdiklerini belirterek içlerinden sadece bir bayanın aksilik yaptığını söyledi. Kaykun, “Cüzdanım elimde cüzdanın içinden bir şeye bakıyorum. O sırada da telefonda bir arkadaşımla konuşuyorum. Arkadaşım da karşıda beni bekliyor. Ben onu gördüm gördüm deyip telaşla yanına doğru koşarken cüzdanı cebime değil yanlışlıkla yere düşürüyorum. Kardeşim de o sırada orada bekliyor. Tam insanların önünden geçerken yapıyorum ki onlar cüzdanın düştüğünü görsünler diye. Onlar almadan kardeşim ellerinden alıyor. Merak ettik acaba söyleyecekler mi diye, söyleyemeyenler de oldu tabii ki ama genelde arkamdan gelip cüzdanınızı düşürdünüz diye herkes söyledi. İlk tepkiyi veren bayan arkadaşımız birçok erkeğin yapamayacağı şekilde, kardeşimi eliyle itiyor beyefendi bakar mısınız diye arkamdan koşuyor. Çok keyifliydi. Bir adette teyzemiz kırışalım mı diye cüzdana el koymak istiyor. Tek aksilik yapan oydu, Onun dışında bütün halkımız çok anlayışlı davrandı” diye konuştu.