Genç reklamveren Aysun Tümok’un İstanbul’da öldüğü felaket kazası fotoğraf makinesinde

Genç reklamveren Aysun Tümok’un İstanbul’da öldüğü felaket kazası fotoğraf makinesinde
10:12 - Haziran 10 2020 Çarşamba

33 yaşındaki reklamveren Aysun Tümok, 29 Aralık Pazar günü saat 23.30’da Beşiktaş Bebek Cevdet Paşa Caddesi’nde meydana gelen olayda annesi Emel Tümok’u ziyaret ettikten sonra eve dönmek için dışarı çıktı. Tümok caddede yaya olarak geçmek istedi. Genç kadına giderken 34 EM 4742 plakalı araba kullanan tıp fakültesi öğrencisi Doruk A. sert bir şekilde vuruldu. Etkinin etkisiyle hareket eden Tümok, yaklaşık 50 metre sürükleyerek ciddi şekilde yaralandı. Felaket kazası güvenlik kameralarına saniyeler boyunca yansıdı.

Kalkış ve sürüklenme 50 metre

Kazadan sonra sağlık ve polis ekibi olay üzerine önceden haber verildi. Olay yerine kısa sürede gelen sağlık ekipleri, Tümok’un ağır yaralanmasına ilk müdahalenin ardından ambulansla Ulus’ta özel bir hastaneye götürüldü. Burada ameliyat olan genç kadın tüm müdahalelere rağmen öldü. Olay mahallinde soruşturma yürüten polis ekipleri, “dikkatsiz ve dikkatsiz bir araç kullandığı, hız kurallarına uymadığı, bir korna ile uyarılmadığı ve yükümlülüğünü yerine getirmediği için sürücü Doruk A’nın kesinlikle kusurlu olduğunu gördü. dikkat ve özen ”. Buna ek olarak, düşen yağmur ve kaygan yol zeminine rağmen sürücünün aracın bulunduğu yere göre yüksek hızda seyahat ettiği belirtildi.

Başlangıçta kusurlu sürücü çıktı

Öte yandan İstanbul Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunun Mart ayında tamamlandığı öğrenildi. Yaya geçidinin, kazanın meydana geldiği noktanın 100 metre gerisinde olduğu belirtildi. Tanık ifadelerinde Tümok’un kulağında olduğu iddia edildi. Bilirkişi raporu aynı zamanda olay yerinde bulunan tanık Yılmaz E.’nin ifadesini de içeriyordu. Yılmaz E.’nin kaza anında sahilde balık tuttuğunu, Aysun Tümok’u vurduğunda arabanın 50 metre ileri atladığını ve sürücünün yüksek hızda izlediğini ifade ettiği öğrenildi. Ancak şoför Doruk A’nın, arabadaki arkadaşlarının ifadesiyle Sulh Ceza Mahkemesinden serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Doğan Can Cesur

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi