Genç otomobil tutkunu, kontak anahtarını unutanlar için kabusa dönüştü

Genç otomobil tutkunu, kontak anahtarını unutanlar için kabusa dönüştü
10:12 - Ekim 2 2020 Cuma

Arabanın sahibi ve onlarca polis ekibi ile birlikte onu takip eden genç, yarım saatlik bir kovalamacanın ardından sokaktaki palmiye ağacına çarptığında yakalandı. Tutuklunun daha önce defalarca anahtarı bırakılan arabaları kaçırdığı öğrenildi.

Polisi alarma geçiren olay, Muratpaşa ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Çetin Ü. Anahtarı sokağa bırakan 07 ANK 962 adlı genç arabayı çaldı ve kaçmaya başladı. Bu sırada aracının çalındığını fark eden vatandaş, polisi aradı ve arabasını kaçıran kişiyi farklı bir araçla kovaladı. İhbar üzerine verilen plaka doğrultusunda çalışmalara başlayan ekipler, sokaklarda hızla hareket eden aracı takip etti. Farklı mahalle ve sokaklara giren genç adam, yarım saatlik bir kovalamacanın ardından arabayı kaçırdığı mahalleye geri döndü. Burada da tehlikeli bir şekilde arabayı sürmeye devam eden genç adam, 1168 numaralı sokakta bir palmiye ağacına çarptığında polis tarafından yakalandı.

Araç sahibi ve yakınları genç adama tepki gösterdi

Olayın ardından aracı takip eden aracın sahibi ve yakınları Çetin Ü’ye tepki gösterdi. Polis, kalabalığı mesafe ve maske konusunda uyarırken, kaçırılan aracın sahibini ve yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Araç sahibinin yakınlarından biri kaza yapan aracı görünce tepkisini ‘araba ne yaptı, Allah’ın kurbanı oldum’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Mahalle sakinlerini sokağa götüren olay sonrası kelepçeli ve gözaltına alınan gencin psikolojik sorunları olduğu ve birçok kez anahtarlı araçları kaçırdığı belirtildi.

Suat Metin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi