Genç Çift, Evlilik İçin Biriktirdikleri Parayla Restoran Açtı
Eskişehir’de yaşayan 24 yaşındaki Melek Büşra Akkuş ve 21 yaşındaki Enes Bostan, evlilik hazırlıkları sırasında biriktirdikleri parayı başka bir yatırıma yönlendirerek İstiklal Mahallesi’nde bulunan bir restoranı devraldılar. Genç çift, yaklaşık 1.5 milyon TL yatırım yaparak restoran işletme hayalini gerçekleştirdi. Altı aydır restoranı işleten çift, aynı zamanda evlilik planları için de para biriktirmeye devam ediyor.
“Düğünümüz için biriktirdiğimiz parayla iş kurduk”
Melek Büşra Akkuş, yüksek lisans mezunu olup yarı zamanlı olarak restoran işletmeciliği deneyimi kazandı. Akkuş, düğün yerine iş kurma kararı alarak, işletmecilikte ortakları olan nişanlısı ile birlikte girişimcilik macerasına atıldı. Akkuş, yaptığı açıklamada, düğünlerine harcayacakları paranın restoran açmaya yöneldiklerinde daha anlamlı bir yatırım olacağını belirtti.
“Günde 15 çeşit yemek sunuyoruz”
Restoran, çeşitli mutfaklardan yemekler sunarak müşterilerine geniş bir menü seçeneği sunuyor. Melek Büşra Akkuş, işletmeci olarak karşılaştıkları zorluklar ve işbirliğinin avantajları üzerine de düşüncelerini paylaştı. İşletmeyi birlikte yürütmenin hem zorluklarını hem de keyifli yanlarını vurguladı.
Deneyimli şefin işletmedeki memnuniyeti
Restoranda çalışan usta şef Burhanettin Bilen, işletme sahipleriyle olan iyi ilişkilerini ve iş yerindeki huzurlu ortamı dile getirdi. Bilen, gençlere işlerine sıkı sıkıya bağlı kalmaları tavsiyesinde bulunurken, kendi kariyer yolculuğundan da bahsetti.
Genç çiftin ekonomik bağımsızlıklarını kurma ve aynı zamanda kişisel hayatlarını planlama konusunda attıkları bu adım, diğer gençlere de ilham kaynağı oluyor.



