Geleceğin yazarları pandemi anılarını kaleme aldı

Geleceğin yazarları pandemi anılarını kaleme aldı
01:07 - Haziran 7 2020 Pazar

Diyarbakır’da sınıf öğretmenliği yapan Handan Ortaç isimli bir öğretmenin başlattığı “Her Şey Hayaller Başlar” isimli proje kapsamında 10 yabancı ülke öğrencileri ve Diyarbakırlı öğrencilerin hikayelerini içeren kitap basıma verildi.

Pandemi süreci Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok noktasında da hayatı durma noktasına getirdi. Bu süreçte evlere kapanarak eğitimlerine de uzaktan devam eden öğrenciler, Handan öğretmenin projesi kapsamında salgın sürecinde yaşadıklarını hikayeleştirdi. Türk öğrencilerin anılarını yazmasına Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna gibi ülkelerdeki minikler de katılınca ortaya dev bir eser çıktı. Tüm hikayeleri bir araya toplayan Handan öğretmen kitabı basıma verdi ve kitabın çıkışı için geri sayıma geçildi.

Özellikle bu süreçte okumayı seven, yazabilen, düşünce yapısı gelişmiş ve kendisine güveni yüksek çocukları gün yüzüne çıkartmayı hedeflediğini söyleyen sınıf öğretmeni Handan Ortaç, hikayeleri derlenerek kitap haline getirecek çocuklardan bazılarının geleceğin yazarları olabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi