Gazze’de Yerinden Edilen Baba, Ailesini Koruma Altına Almak için Yeraltı Çadırı İnşa Etti

Gazze’de Yerinden Edilen Baba, Ailesini Koruma Altına Almak için Yeraltı Çadırı İnşa Etti
19:20 - Aralık 28 2024 Cumartesi

Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinliler, güvenli sığınaklar arayışında çarelerini kendileri üretiyor. Beyt Lahya’da ikamet ederken 7 Ekim 2023’te başlayan İsrail saldırıları sonucu dokuz kez yerinden edilen Taysir Ubeyd isimli 37 yaşındaki baba, Deir el-Balah’a sığınarak ailesi için alışılmışın dışında bir çözüm geliştirdi.

Ubeyd ve on kişilik ailesi için güvenli bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla yeraltı çadırı fikrini hayata geçirdi. Yerleşik çadırların güvenliğinin yetersiz olduğunu ve bombardıman riski altında kalmalarının kaçınılmaz olduğunu fark eden Ubeyd, yerin altında daha korunaklı bir alan oluşturmak için kendi imkanlarıyla çukur kazdı.

“Derin bir çukur kazarak ilk çadırı kurduk ve hayatımıza burada devam ediyoruz,” diyen Ubeyd, yeraltı çadırının, üstüne örttüğü naylon ve eski kumaşlarla, dış etkenlere karşı daha izole olduğunu belirtti. Ayrıca, bu çadırın normal çadırlara kıyasla daha sıcak olduğunu ve rüzgârdan etkilenmediğini ifade etti. Ubeyd, “Çocuklarımın güvenliği ve mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım,” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi