Gazze’de Filistinli Mahkumların Sevinçle Karşılanması
Gazze Şeridi, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşması sonucunda gerçekleşen esir takasıyla yankılandı. Anlaşma kapsamında Hamas, 20 İsrailli esiri serbest bıraktıktan sonra, karşılığında İsrail de toplamda bin 968 Filistinli mahkumu özgürlüğüne kavuşturdu.
Bu mahkumların bin 716’sı, Kerem Şalom Sınır Kapısı üzerinden Gazze Şeridi’ne giriş yaptı. Mahkumlar, Han Yunus’ta bulunan Nasser Hastanesi’ne nakledildiler. Olay yerinde toplanan kalabalık, sevdiklerini gözyaşları ve kucaklaşmalar eşliğinde karşıladı. Bu tarihi anlar, Gazze’de büyük bir coşkuyla kutlandı.
Ayrıca, serbest bırakılan Filistinli mahkumların 250’si Batı Şeria, Kudüs ve diğer ülkelere sevk edildi. Öte yandan Hamas, bu sabah saatlerinde 20 İsrailli esiri serbest bırakmanın yanı sıra, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 28 esirden 4’ünün naaşını da Kızıl Haç aracılığıyla İsrail’e teslim etti.
