Gazetecileri darp eden kızlar kızlarından şikayet etmediler.

Gazetecileri darp eden kızlar kızlarından şikayet etmediler.
13:00 - Haziran 15 2020 Pazartesi

İhlas Haber Ajansı Adana Ofisi’nde çalışan Umutcan İşledici ve Elif Ayşenur Körfezi, 12 Haziran Cuma günü saat 17:30 sularında olayı bildirmek için Seyhan bölgesindeki 60039 caddeye gitti. Muhabirler sokağa çıkıp ekipmanı araçlarından alırken dövülen küçük kızın ablası Menife S., önce gazetecilere bölgedeki 3 polis memuru önünde, yunus ekibine, ateş ediyor musun Sana hakaret ettim, ‘sonra hakaret etti, sonra bir cep telefonu ve terlik attı.

Muhabir geri çekilip olay yerinden uzaklaşırken, Menife S. terliği muhabire geri attı, birkaç kez geri yumrukladı ve kamerasını zorla kırdı. Kamera patladığında, olay yerine gelen ve Menife S.’yi sakinleştirmeye çalışan kadın gazeteci de dövüldü ve yaralandı.

Polis ekibi olay yerinin harekete geçmesini istedikten sonra öfkelenen gazeteciler Yüksel S.’nin annesi Yüksel S., kızının telefonunun çalındığını ve gazetecileri hırsızlıkla suçladığını söyledi. Polis ekipleri telefonu buldu ve telefonun yabancı bir kişi tarafından alındığı tespit edildiğinden birkaç dakika sonra aileye teslim etti.

Bölgeye gönderilen yunus polis memurlarının önünde hırpalanmış ve kırılmış gazetecilerin aile hakkında şikayet ederken, hırpalanmış küçük kız ailesi tarafından ikna edilmemiş ve şikayet edilmemiştir ve aile üyeleri bilgilendirdiği için herhangi bir işlem yapılmamıştır. “kız kardeşi ile görüşüyordu” polisine.

Ailesi tarafından dövülen 16 yaşındaki kız korkusundan şikayet edemezken, dövülen ve kamera kırılan gazeteciler, yargı sürecinin başlamasını ve Menife S.’nin hak ettiği cezayı en kısa sürede almasını istedi.

Emniyet Müdürü Aktaş soruşturma başlattı

Öte yandan İHA muhabirlerinin güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın, yunus takımında olaya müdahale etmeyen 3 polis memurunu soruşturduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi