Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu ilk tren raylara indi

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu ilk tren raylara indi
13:12 - Eylül 6 2020 Pazar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tüm bölümler tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı’na ulaşım altyapısını kurduklarını ve 37,5 kilometrelik parkurun yapımında önemli bir aşamaya geldiklerini belirtti. -uzun Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu. Karaismailoğlu, 9 istasyondan oluşan dev projenin haftanın 7 günü 24 saat üç vardiya esasına göre inşa edildiğini ve iki yıl gibi kısa bir sürede büyük ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Tren setleri için yüzde 60 yerli koşul

Bakan Karaismailoğlu, metro hattının yapımında olduğu gibi tren setlerinin yapımında da yerli ve milli imkanların kullanılmasına öncelik verdiklerinin altını çizdi. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro tren setlerinin yüzde 60 yerlilik ihtiyacının Türkiye’de üretileceğini kaydeden Karaismailoğlu, “Bu metro hattı sadece İstanbul Havalimanı ile İstanbul’un dört köşesini birbirine bağlamakla kalmayacak, aynı zamanda yerel metro kiti üretim kapasitemizi de artıracak “Dünyanın en hızlı metro setlerinin üretimine önemli katkı sağlayacak.”

Yıl sonuna kadar 10 set raylarda olacak

Havalimanı ulaşımı adeta yaklaşıyor Bakanlar Karaismailoğlu, projede kullanılacak ilk tren setlerinin imalatının tamamlanmasının yarım saate düşeceğini anlatarak, “Tüm metrolar maksimum 80 km hızda / Saatin imalatını tamamladık. Türkiye’de ilk defa metro sistemi olduğu kadar ilk defa 120 km / s hıza çıkan bu trenimiz uygun hale getirildi ”dedi.

İlk set Kağıthane’den indirildi

Karaismailoğlu, Göktürk ile Kağıthane arasındaki şafttan metro hattına ilk tren setinin indirildiğini belirterek, tren setlerinin bu ay hattın bakım merkezinde monte edileceğini ve performans testlerinin başlayacağını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, 10 tren setinin üretiminin de yıl sonuna kadar tamamlanarak raylara takılacağının altını çizdi.

Aynı anda 10 kazı makinesi çalıştı

Hattın Türkiye’de ilk kez 10 kazıda hizmete girdiğini söyleyen makinenin aynı anda 10 kazıda hizmete girdiğini anlatan Karaismailoğlu, “Şoförsüz trenimiz yapım aşamasında olduğu gibi, saatte 120 kilometrelik hızlı metro hız rekoru da kırılıyor. Her gün 600 Bin İstanbullu Gayrettepe ile İstanbul Havalimanı arasında 35 dakika gibi kısa bir sürede seyahat edecek Metro hattımız Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerinin sınırlarını geçerken şehir içi trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak. İstanbul Havalimanı’nı şehir merkezine bağlayarak, İstanbul’un dünya şehir özelliğini daha da güçlendiriyoruz ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi