Galatasaray’ın rakibi Neftçi Bakü

Galatasaray’ın rakibi Neftçi Bakü
15:00 - Ağustos 31 2020 Pazartesi

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Galatasaray’ın rakibi olan Azerbaycan temsilcisi Neftçi Baku, geçtiğimiz sezon ligi ikinci sırada tamamladı. Neftçi, bu sezon Avrupa Ligi 1. Ön Eleme Turu’nda Shkupi’yi eledi. Siyah beyaz personelin toplam değeri 7 milyon 600 bin Euro. Takımın en değerli oyuncusu 900 bin Euro değerindeki kaptan Emin Makhmudov.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray’ın rakibi belli oldu. Çekiliş sonucunda sarı-kırmızılı oyuncuların UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki rakibi Azerbaycan takımı Neftçi Bekü oldu. Mücadele 17 Eylül’de Azerbaycan’da tek maçta oynanacak. Maç 90 dakikalık berabere biterse uzatma başlayacaktır. Yine eşitliğin bozulmaması durumunda seri penaltı atışları yapılacaktır.

Geçen sezon ligi ikinci sırada bitirdi

Azeri teknik direktörü Fizuli Mammadov Neftçi Bakü’nü yönetiyor. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün takımı Neftçi, geçtiğimiz sezon corona virüsü nedeniyle iptal edilen Azerbaycan Ligi’ni 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 37 puanla Karabağ’ın gerisinde ikinci sırada tamamladı ve gitmeye hak kazandı. UEFA Avrupa Ligi. .

Siyah-beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Ligi 1. Ön Eleme Turunda Kuzey Makedonya takımı Shkupi ile karşı karşıya geldi. Azerbaycan temsilcisi tek maçta evinde oynanan turu 2-1 skorla geçti. Bu sezon Azerbaycan Ligi’nde de forma giyen Neftçi, Sebail FK’yi 2-1 mağlup etti.

Toplam değer 7 milyon 600 bin Euro

Neftçi Bakü’nün personelinin bu yılki toplam değeri 7 milyon 600 bin Euro. Takımın en değerli oyuncusu kaptan Emin Makhmudov’dur. Makhmudov’un değeri 900 bin Euro olarak dikkat çekiyor. Neftçi, yaz transfer döneminde Sabir Bougrine, Thallyson, Yusuf Lawal, Rener ve Dzhabir Amirli’yi bünyesine kattı. Sol bek Anton Kryvotsiuk 800 bin Euro değerinde ve kaleci Salahat Agayev 700 bin Euro piyasa değerine sahip.

Azerbaycan temsilcisi de maçlarını 15 bin kişi kapasiteli Bakcell Arena’da oynuyor.

Oğuzhan Ort

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi