Galatasaray’da Adem Büyük ile yollar ayrıldı

Galatasaray’da Adem Büyük ile yollar ayrıldı
16:00 - Eylül 9 2020 Çarşamba

Galatasaray’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Adem Büyük ile şirketimiz arasındaki sözleşme karşılıklı feshedildi. Buna göre oyuncu karşılıklı fesih tazminatı olarak 2.010.508 TL bedelini şirketimize ödeyecek.”

Adem Büyük’ün Galatasaray kariyeri

Galatasaray’dan ayrılan Adem Büyük, geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılılar ile toplam 34 resmi karşılaşmada forma giydi ve 11 gol attı. Adam ayrıca geçen sezon Radamel Falcao ile gol kralıydı.

Galatasaray, 33 yaşındaki futbolcu Adem Büyük’ün sözleşmesinin karşılıklı anlaşma ile feshedildiğini açıkladı. Adam, sarı-kırmızılılara karşılıklı fesih tazminatı olarak 2 milyon 10 bin 508 TL ödeyecek. Başarılı futbolcu geçtiğimiz sezon Galatasaray ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Adam Büyük, geçen sezon Süper Lig’de 26, Galatasaray Türkiye Kupası 5, 2 ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 34 resmi müsabakaya çıktı. Tecrübeli futbolcu rakip fileleri 11 kez havalandırdı ve bu müsabakalarda 1 asist yaptı.

Başarılı futbolcu, geçtiğimiz sezon Avrupa’daki tek golünü Türk Telekom Stadyumu’nda Club Brugge ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında attığı golle attı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray’da Kolombiyalı forvet Radamel Falcao ile en çok gol atan oyuncu Adem oldu.

33 yaşındaki futbolcu, kariyerinde Artvin Hopaspor, Akçaabat Sebatspor, Zeytinburnuspor, Altay, Manisaspor, Boluspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor formalarını giydi.

Oğuzhan Ort

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi