Galatasaray, evinde Hatayspor’u 3-0 mağlup etti

Galatasaray, evinde Hatayspor’u 3-0 mağlup etti
22:00 - Aralık 5 2020 Cumartesi

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray, Hatayspor’u 3-0 mağlup etti.

Galatasaray 3-0 Hatayspor

MAÇIN DAKİKALARI

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

16. dakikada Taylan’ın ara pasında ceza sahası içinde kale önünde topla buluşan Emre Akbaba, kaleci ile karşı karşıya geldi ve deri tur oyun alanına döndü.

25. dakikada Feghouli’nin ara pasında ceza sahası dışından topla buluşan Diagne, kaleye sokuldu ve meşin yuvarlak üstten auta gitti.

32. dakikada Feghouli’nin sağ çaprazdan attığı topu arka direkten kontrol eden Diagne, yuvarlak deri ağlarla karşılaştı. 1-0

37. dakikada Emre Taşdemir, sağdan Oğulcan’ın yaptığı orta direkte topla buluştu. Topu kontrol edemeyen Emre’nin son satırda karambolde vurduğu vuruş, kaleci Münir’den döndü ve ona vurarak auta gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada Emre Kılınç’ın pası ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Emre Taşdemir’in yuvarlak üstten auta gitti.

62. dakikada Selim’in penaltı yayında vuruşu turdan dışarı çıktı.

64. dakikada Oğulcan Çağlayan arka direkte Hatayspor yarı sahasından Emre Kılınç’ın ortaladığı topa kafa vurdu. Kalenin önünde Pablo’ya çarpan deri yuvarlak ağlarla karşılaştı. 2-0

73. dakikada Boupendza’nın sağdan pasında penaltı yayında topla buluşan Diouf, Diouf’un sert şutunda yuvarlak taraftan auta gitti.

75. dakikada sol taraftan Emre Akbaba’nın ortasında penaltı yayında Feghouli’nin gelişine isabet etti ve direğin dibinden deri dışarı çıktı.

80. dakikada Gökhan Karadeniz’in orta sahada Etebo’ya müdahalesinin ardından hakem Erkan Özdamar sarı kartını çıkardı. Daha önce sarı kart gören Gökhan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

86. dakikada Ömer sol kanattan ceza sahasının ortasında açıldı ve Diagne’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Münir kaldı.

90 + 4. Dakikalar içinde Kerem pasını soldan Ömer’e verdi. Ömer’in pasında ceza sahasına giren ve topla buluşan Kerem, vuruşta yuvarlak deri ağlarla karşılaştı. VAR’daki pozisyonu dinleyen hakem Erkan Özdamar, daha sonra golü verdi. 3-0

Stadyum: Türk Telekom

Hakemler: Erkan Özdamar, Kemal Yılmaz, Abdullah Bora Özkara

Galatasaray: Fatih, Linnes, Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan, Oğulcan (Sekidika min.70), Emre Akbaba (Kerem Aktürkoğlu min.88), Emre Kılınç (Etebo min. 80), Feghouli (Ömer min.79), Diagne (Ali Yavuz Kol dk. 88?)

Rezervler: Okan, Şener, Belhanda, Luyindama, Arda Turan

Koç: Fatih Terim

Hatayspor: Münir, Burak Çamoğlu, Yusuf Abdioğlu, Pablo, Popov, Sackey, Traore (Gökhan Karadeniz min.58?), Aabid (Ruben Ribeiro min.67), Selim Ilgaz (Boupendza min.67), Akintola (Barbosa min.85) ?), Diouf

Oyuncular: Yavuz Boyar, Akın Alkan, Soner Örnek, Billong, Abdurrahman Canlı, Mirkan

Koç: Ömer Erdoğan

Goller: Diagne (en az 32), Pablo (en az 64 dakika), Kerem Aktürkoğlu (en az 90 + 4) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Gökhan Karadeniz (min. 80) (Hatayspor)

Sarı kartlar: Diagne, Marcao, Emre Taşdemir (Galatasaray)

Galatasaray’da Seri 6

Galatasaray, Hatayspor’un galibiyetiyle Süper Lig’de yenilmezliğini 6’ya çıkardı.

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray sahasında Hatayspor’u 3-0 mağlup etti. Bu maçla sarı-kırmızılılar ligde namağlup olmaya devam etti. Aslan bu galibiyetle ligdeki son 6 maçında rakiplerini kaybetmeden 5 galibiyet 1 beraberlik elde etti. Cimbom bu müsabakalarda 13 gol atarken, kalesinde 3 gol gördü.

Fatih Terim altında 1000. gol

Galatasaray, Teknik Direktör Fatih Terim’in görevde olduğu sırada Hatayspor karşısında Mbaye Diagne’nin golüyle Süper Lig’de 1000. golüne ulaştı.

Galatasaray, Süper Lig’in 11. haftasında sahada Hatayspor ile karşı karşıya geldi ve Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde 1000. golünü attı. Karşılaşmanın 32. dakikasında, sağ kanat ortasında Sofiana Feghouli’yi arka direkten kontrol eden Mbaye Diagne, deri çemberi düzgün bir vuruşla fileye göndererek sarı-kırmızılıların 1000. golünü attı Terim yönü.

Galatasaray’da teknik direktör olarak Fatih Terim’in attığı 1000 golün 775’i Süper Lig müsabakalarında geldi. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte Türkiye Kupası 103, Avrupa Kupası, Lig ve Süper Kupa’da bir zamanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda toplam 12 gol sevincini yaşadı.

Bu goller 115 farklı oyuncu tarafından atıldı. Rakip oyuncular ağlarını 24 kez sallarken, galibiyet sonucunda varsayılan olarak bir gol geldi.

Fatih Terim kadroyu değiştirmedi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçtiğimiz hafta oynadıkları Çaykur Rizespor maçında 11’e kıyasla Hatayspor’a herhangi bir değişiklik yapmadı ve 4-0 kazandı.

Süper Lig’in 11. haftasında Hatayspor ile evinde karşılaşan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, geçtiğimiz hafta forma giydiği Çaykur Rizespor kadrosunda değişiklik yapmadı. Corona virüs testleri pozitif olan ve sonrasında negatife dönen 21 kişilik kadroda Arda Turan, Younes Belhanda ve Okan Kocuk yer aldı. Hafta içi özel bir program kapsamında Ryan Babel ile çalışmaya devam eden Radamel Falcao ve Marcelo Sarracchi kadroda yer almıyor. Karantina dönemi devam ettiği için Omar Elabdellaoui kadroda yer almadı. Ryan Donk, Hatayaspor karşısında sahanın kaptanı olarak çıktı.

Sarı-kırmızılılar, Fatih Öztürk, Martin Linnes, Ryan Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Emre Akbaba ve Mbaye Diagne ile Hatayspor’a karşı çıktı 11.

Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Younes Belhanda, Etebo, Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram, Christian Luyindama, Arda Turan, Jesse Sekidika ve Ali Yavuz rezervleri bekledi.

Galatasaray’ın forvet oyuncusu Mbaye Diagne, geçtiğimiz günlerde vefat eden Senegalli eski milli futbolcu Papa Bouba Diop’u da unutmadı. Diagne, maç öncesi yapılan ısınmada Diop’un 19 numaralı milli takım formasını giyerek onu antı.

ALAKALI HABERLER

Galatasaray puanları zirveye eşitliyor

ALAKALI HABERLER

Galatasaray iç sahada 3. galibiyetini aldı

ALAKALI HABERLER

Kerem Aktürkoğlu ilk golün sevincini yaşadı

ALAKALI HABERLER

Mbaye Diagne hedeflerine devam ediyor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi