Galatasaray Cumhurbaşkanı Mustafa Cengiz’den çarpıcı açıklamalar

Galatasaray Cumhurbaşkanı Mustafa Cengiz’den çarpıcı açıklamalar
00:12 - Ocak 12 2021 Salı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz kulüp televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Komitesi (NRF) Oğulcan Başkanı Fenerbahçe, teknik direktörün açıklamalarına yanıt veren Çağlayan Ali’ye verilen cezayla ilgili Cengiz, “Fenerbahçe başkanının bazı açıklamalarını öne sürdüler ve dinledim. Ben de kulüp başkanı olarak öyle. Sorumsuz ve Önce kamuoyuna ve toplumumuza kararın 5 Aralık’ta alındığını açıklamak istiyorum. Yazı bize 7 Ocak 2021’de geldi. Belki de UÇK’nın iç işleyişinden dolayı imzalar tamamlandı. Bilmiyorum, Sayın Ali Koç’un açıklaması “Bu kulüp hep yapıyor, sürekli yapıyor. Cezalandırılmalısın. “Hemen özetleyeyim. Konuyu mutlu olduğum için anlatıyorum. O kadar detayı bilmiyorum. Geleneksel olarak imza töreni için sevgili Oğulcan ile fotoğraf çektirdik. Dick. Rizespor uzatıyor. TFF’de olduğu gibi tek taraflı olarak 1 yıllık sözleşme.FIFA kurallarına göre oyuncu köle değil, rızasının alınması gerektiğini söylüyor.Ücretinin de daha yüksek olması gerektiği söyleniyor.Sözleşme çok küçük bir süre ile uzatıldı. Avukatlardan duyduğumuz kadarıyla TFF, Rizespor’un talebini kabul ediyor, bunun üzerine futbolcu bitmeden 6 maçla TFF’ye gidiyor ve haksız işlemler yaptıkları için sözleşmemi tek taraflı olarak feshettiğimi söylüyor. olay bize daha sonra geliyor. Biz burada baştan çıkaran bir kulüp değiliz. “dedi.

“YERLİ VEYA YABANCI İSTEYEN TÜM SPORCULAR GALATASARAY’A GELMEK İSTİYOR”

Galatasaray’ın Türkiye’deki herkesin futbolunu bildiğimiz kıbleyi bildiğimizi ifade eden Başkan Cengiz, “Yerli ister yabancı ister. Bütün sporcular Galatasaray’a gelmek ister. Bunu kabul edeceksiniz. Bu bir gerçeklik ve gerçek. Rahatsız etmeyin. Türkiye de dünya çapında böyle bir isim sahibi olmamalı Türkiye de rakiplerimizden gurur duymamalı.Yüksek olmak istediğimiz için onlardan rahatsız olmuyoruz ama bunların özellikleri Galatasaray durumunun taçlandırıldığı yerde. Kabul edin.Kabul edin. Yetenek bize Rizespor Kulübü, TFF’ye atıfta bulunduğu haksız fesih. TFF bunu aylardır soruşturuyor. Biz tam olarak bakmadık. Çünkü bu kadar apaçık bir olay. Elbette hukuki destek verdik. Davayı kendi avukatları üstlendi “dedi.

“UÇK, DİSİPLİN CEZASI VERME YETKİSİNE SAHİP DEĞİL”

Oğulcan Çağlayan’a yönelik 6 maç yasağını değerlendiren Mustafa Cengiz, “İşte UÇK açısından konuşuyorum. 6 maç disiplin cezası verdiler. Böyle bir şey olamaz. UÇK’nın disiplin cezası verme yetkisi yok. karar batıl bir hükümdür.İşlemde bir hata olmuştur.Oyuncunun iyi niyeti görmezden gelinmiştir. 1.2 milyon ceza çok büyük bir sayıdır. Ne insan vicdanı, ne adalet ne de AİHM kabul etmeyecektir. Görünüşe göre mahkemeye başvuracağız ve sonuna kadar halledeceğiz … Öyle sözler var ki, UÇK’nın bu kararından sonra futbolcunun 6 maça mahkum olduğu söyleniyor.ÜÇK böyle bir ceza veremez. ! istiyoruz ”dedi.

“Sevgili ALİ KOÇ, HADDİNİZİ TANIYACAKSINIZ”

Fenerbahçe camiasına her zaman büyük saygı duyduğunu vurgulayan Cengiz, “En yakın dostlarımıza, kardeşlerimize, annemize, babamız Arsenaldir. Ben buradayım, tam anlamıyla Fenerbahçe başkanına yöneltiyorum. Sevgili Ali Koç, sınırlarını bileceksiniz. yargı hakim olamaz, Türkiye’nin en zengin insanları Allah artırsın; ama yargılayamaz, hakemlik yapamaz, mahkemeleri yönetemezsiniz, onlara baskı yapamazsınız, bunu yapamazsınız, bu konuda ne yetkiniz ne de yetkiniz var lütfen. Ali Koç, Rize tarafına gel, o hep Rize tarafında, bir gün ne olduğunu anlatır ve anılarımı yazarsam, ne olur çok şaşırırsın, gelsin. haklı mı haksız mı onu görüyoruz, gözündeki çöpü aramaması gerektiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi