Fransızca çok rahatsız

Fransızca çok rahatsız
06:00 - Haziran 30 2020 Salı

Türkiye’nin savunma endüstrisinin dış bağımlılığın azaltılmasında ve aktif dış politikasının yanı sıra Paris’te yürütme faaliyetlerinden hoşlanmayan dünyanın pek çok yerinde, her fırsatta Türkiye’ye karşı olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye’nin tam AB üyeliğine giden yol, Avrupa’daki Ermeni lobisinin etkili adresi olan Paris’teki en büyük engellerden birini oluşturmaktadır. Türkiye’nin karşısında, NATO’nun Fransa’daki kararı, Türkiye’nin PKK ve terör örgütü aile üyelerine karşı mücadelesine feto-kanat germe kolları. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok FETO üyesinin Fransa’ya kaçtığı bilinmektedir.

YPG ELYSEE SARAYINDA

Paris’te terör örgütü liderlerine ev sahipliği yapan Fransa, Suriye’deki PKK / YPG üyeleriyle poz veriyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen yıl Elysee Sarayı’nda bir YPG / PKK grubuna ev sahipliği yaptı.

‘Gas Gang’ yanında

Fransa ve Türkiye’nin Libya’da devam eden iç savaştaki konumu taban tabana zıttı. Türkiye, BM tarafından meşru kabul edilen Trablusgarp Ulusal Uzlaşma Hükümeti (UMH) desteği. Fransa, ülkenin doğusunu denetleyen darbeci Hafter’ı destekliyor. Fransa hala Doğu Akdeniz Türkiye ve Yunanistan’ı devre dışı bırakmaya çalışıyor, Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail’i ve Mısır’ı açıkça destekleyerek Türkiye köşeye sıkışmaya çalışıyor.

Sömürge özlemi!

Bir zamanlar Ortadoğu’da bir hükümdarla sınırlarını belirleyen ve Afrika’nın zenginliklerinden yararlanan Fransa’nın, 21. yüzyılda Paris’in Avrupa sınırları içinde etkisiz bir aktör haline geldiğine dikkat çekiyor. . Fransa’nın en genç Başkanı Emmanuel Macron’un dış politikasının sürprizleri ve Orta Doğu’da etkili bir politika sürdürme çabaları “eski sömürge günlerinin kaçırılmasının bir sonucu” olarak kabul ediliyor.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi