Fransa’da sokağa çıkma yasağı

Fransa’da sokağa çıkma yasağı
00:00 - Ekim 15 2020 Perşembe

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iki televizyon kanalıyla yaptığı ortak röportajda yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı mücadelede yeni kısıtlamaları duyurdu. Macron, artan vaka sayısının önüne geçmek için 17 Ekim’den itibaren Paris ve 8 büyük şehirde yerel saatle 21.00-06.00 arasında 4 hafta süreyle sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ve vaka takibinin yapılacağını bildirdi.

Yasağın Paris, Grenoble, Lille, Lyon, Marsilya, Montpellier, Rouen, Saint-Etienne ve Toulouse olarak uygulanacağını açıklayan Başkan Macron, yasağa uymayanlara 135 Euro para cezası verileceğini belirtti. Macron, ikinci kez ihlal edilenlere 500 Euro para cezası verileceğini belirtti.

Vatandaşların saat 21: 00’de evde olabilmek için seyahat süresini hesaplayarak evlerine erken dönmeleri gerektiğini belirten Macron, gece işçilerine izin verileceğini ve acil durumlarda özel izinler verileceğini belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sokağa çıkma yasağından etkilenecek işletmelere maddi destek verileceğini vurgulayarak, özel yardım fonundan tam destek alınabileceğini açıkladı.

Virüsün en çok aile ve arkadaş ziyaretlerinde bulaştığını belirten Macron, toplantıların maksimum 6 kişi ile sınırlandırılması çağrısında bulundu.

“StopCovid uygulaması başarısız oldu”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Covid-19 ile mücadele için kurulan StopCovid uygulamasının başarısız olduğunu belirterek, “Uygulaması başarılı olan komşu ülkelere baktık, hatalarımızdan ders aldık ve değişiklikler yaptık. Yakında” Tous Anticovid “i kaldıracağız. (covid’e karşı) başvurusu. “İyi doldurma ve dava takibi yapacağız.”

“Bir kez daha tek millet olduk”

Macron sunucuya ülkenin son durumunda ümit verici bir gelişme olup olmadığını sorarak, “Çok umut verici gelişmeler var. Örneğin bir kez daha birlik olduk, tek millet. Bireytik, şimdi birlik ve beraberiz. biz bir milletiz. “

Fransa’da son 24 saatte 22 bin 591 corona virüs vakası

Fransa’da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte tespit edilen 22 bin 591 vaka ile toplam vaka sayısı 779 bin 63’e yükseldi.

Avrupa’da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında bilanço kötüleşiyor. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre ülke genelinde son 24 saatte 22 bin 591 yeni Covid-19 vakası tespit edilirken, toplam vaka sayısı 779 bin 63’e ulaştı. Bakanlık, 104 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Son 24 saatte virüs nedeniyle toplam ölü sayısı 33 bin 37’ye yükseldi. Geçen hafta 6,33 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 1,37 kişinin yoğun bakımda olduğu bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada, salgınla mücadele kapsamında 17 Ekim’den itibaren 4 hafta boyunca Paris ve 8 büyük şehirde yerel saatle 21:00 ile 06:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Özlem Kaplan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi