Fransa’da Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa’da Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi
00:00 - Ekim 29 2020 Perşembe

Fransa’da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ardından günlük vaka sayısının rekor kırmasının ardından yeni önlemler alındı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron millete yaptığı konuşmada, yerel saatle 21.00-06.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının yetersiz olduğunu belirterek, 30 Ekim itibarıyla ülke genelinde “genel sokağa çıkma yasağı” ilan edildiğini duyurdu. “Virüs beklenmedik bir şekilde yayılıyor. En kötümser tahminlerimizde bile oran. Yayılımı iki haftadan kısa bir süre içinde ikiye katlandı. İlk dalganın aksine, bugün tüm bölgeler alarmın eşiğinde, “dedi Macron.

“Kasım ortasına kadar yaklaşık 9 bin hasta yoğun bakımda olacak”

“Yapılan çabalar yararlı oldu, ancak bu artık yeterli değil” dedi Macron, “Ne yaparsak yapalım, Kasım ortasına kadar yaklaşık 9 bin hastanın yoğun bakımda olacağını biliyoruz.” Macron, virüsün tüm kuşakları ciddi şekilde etkilediğini vurgulayarak, “Benim sorumluluğum tüm Fransız halkını korumaktır” dedi.

Yoğun bakım yatak kapasitesi artırılacak

Macron, toplu dokunulmazlık, sadece yaşlılara ve hastalara yönelik sokağa çıkma yasağı uygulamasının ya da hastane yoğun bakım yatağı sayısının artırılmasının ülke ve vatandaşların yararına olmayacağını ifade ederek, ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini ifade etti. Yoğun bakım kapasitelerinin 5 binden 6 bine çıkarıldığını ve hedefin 10 bin yoğun bakım yatağı olduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sağlık mesleği mensupları konusunda bir uzmanın eğitim süresinin 5-10 yıl olduğunu ve bulmanın kolay olmadığını ifade etti. bir uzman.

Okullar açık kalacak, üniversiteler çevrimiçi eğitim verecek

Yeni sokağa çıkma yasağının bir öncekine göre daha az kısıtlanacağını belirten Macron, ekonomi ve eğitime devam etmek için bazı zorunlu işler yapılmaya devam edileceğini, evden çalışmanın mümkün olacağını söyledi. Okulların açık kalacağını duyuran Macron, üniversitelerin online eğitim vereceğini belirtti.

İller arası seyahat yasağı, sınırlar Avrupa Birliği dışındaki ülkelere kapalı

Perşembe günü sokağa çıkma yasağı sırasında duyurulacak bazı istisnai durumlar için evden çıkış verileceğini belirten Macron, vatandaşların Mart ayında başlayan sokağa çıkma yasağında olduğu gibi izin kullanacağını duyurdu. Uluslararası seyahatin de yasaklandığını belirten Macron, sınırların Avrupa Birliği dışındaki ülkelere de kapatıldığını bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kapalı kalacak işletmelerin ayda 10 bin Euro alacağını belirterek, ekonominin çökmesini önlemek için çalışmaya devam edecek firmaların daha çok çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Özlem Kaplan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi