Formula 1 seyircisi olarak koşacak

Formula 1 seyircisi olarak koşacak
13:00 - Eylül 1 2020 Salı

Formula 1’in 9 yıl aradan sonra takvimine eklediği İstanbul Park, 13-14-15 Kasım tarihlerinde yarışlara ev sahipliği yapacak. Gerçekleştirilecek yarışın tanıtım toplantısı bugün İstanbul Park’ta gerçekleşti. Şehirlerarası Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula, uzun süredir Türkiye’ye gelmek için tekrar buluştuklarını ve sonunda İstanbul’un takvime eklendiğini söyledi.

Konuşmasına çok mutlu olduklarını söyleyerek başlayan Vural Ak, “Ülkemize böylesine önemli bir organizasyon kazandırdığımız için çok mutluyuz. Türkiye böylesine büyük bir organizasyon ve güzel bir yuva yapma yeteneğine sahip. Dünyanın en heyecan verici parçalarından birine sahibiz. Bu büyük organizasyonda 100 bin kişiyi parkurumuzda ağırlayacağız. Halkımızın bu heyecanı diledikleri kadar paylaşabilmeleri için Formula 1 yönetimi ile yoğun görüşmeler neticesinde 30. yılı şerefine parkurun belirli noktaları için bilet fiyatlarını günlük 30 TL olarak belirledik. Şehirlerarası kuruluş. Biletler bu fiyattan 3 gün içinde kısa bir süre için satın alınabilir. Sadece 90 TL ödeyerek, 3 gün boyunca katılımcılar için hazırladığımız Formula 1 heyecanını ve diğer sürprizleri yaşayacaklar. Dünyanın en ucuz Formula 1 biletlerini satacağız. Hepsi hayırlı uğurlu olsun Türkiye’ye “dedi.

“Bu işe kar beklentisi olmadan girdik”

Formula 1’in Türkiye’ye dönüş duyurusuyla karşı karşıya kaldığı yoğun ilgiyi bir kez daha dile getiren Vural Ak, “Formula dünya çapında bir bilet fiyatlandırma stratejisi belirledik ancak yarışı geri getirmek için maddi ve manevi çok çaba sarf ettik. Bu projeyi himayesinde yürütüyoruz Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde ülkemizin herhangi bir kâr beklentisi olmaksızın tanıtılması ve saygınlığı için bu sebeple vatandaşlarımızdan gelen geri bildirimleri de dikkate alarak Formula 1 yönetimini ikna edip bilet fiyatlarını 30 olarak belirledik. Herkes için ulaşılabilir bir rakam olarak değerlendirilebilecek günlük TL … Hızlı bir çalışma ile önümüzdeki hafta biletleri satışa çıkarmayı hedefliyoruz ”dedi.

“100 kişiyi ağırlayacağız”

200 bin kapasiteli İstanbul Park’ın pandemi önlemleri kapsamında 100 bin kişiyi ağırlayacağını belirten Ak, “En üst düzeyde önlemleri uygulayarak 100 bin kişiyi ağırlayacağız. Bu yıl salgın kapsamında yarışlarda pek çok önlem uygulanıyor. Portekiz ve Rusya ile Türkiye yarışı seyirci takviminde yer alacak. Bu nedenle Formula 1 yönetiminin büyük önem verdiği bir yarışız. Devletimizin ve ilgili kamu kurumlarının desteğiyle çok başarılı bir etkinlik planlıyor olacağız, aynı zamanda alınacak tedbirlerle izleyicilerimiz için güvenli bir etkinlik planlayacağız. Bir diğer sürpriz ise ülkemizin en büyük otomobil, motor sporları ve aile festivali olan V Weekend Motoring olacak. Bu yarışı Formula haftasına ekledik. F1 yarışının yanı sıra, V Weekend Motoring Festivali kapsamında Intercity Cup yarışları, F1 Fan Zone etkinlikleri, otomobil şovları ve şovları, farklı araç markaları ve motosikletlerin tanıtım stantları, test sürüşleri, çocuk etkinlikleri ve konserler, “açıkladı.

“Takvimde kalıcı olmak istiyoruz”

Formula’ya dönmek için çok çalıştıklarını ifade eden Türkiye Vural Ak, “Bu arada RX’i FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası yaptık ve Ferrari Racing Days gibi prestijli yarış serilerine ev sahipliği yaptık. 2017’deki Formula 1 satışıyla hızlı bir şekilde temasa geçtik. yeni CEO Chase Carey ve onu ülkemize davet etti.

Cumhurbaşkanımız tarafından Chase Carey’in kabulü ile yapılan görüşmeler neticesinde proje Cumhurbaşkanlığı himayesine gelerek ülkemize yarışı getirme çalışmalarını yürütme yetkisi bize verildi. Bu toplantı, Formula 1’in yeni yönetiminin gerçekleştirdiği ilk ülke toplantısı oldu. Görevlendirmenin bize verilmesinin ardından üzerimize düşen tüm mali ve operasyonel görevleri eksiksiz yerine getirerek anlaşmayı tamamladık. Dünya böylesine zor bir yılı yaşarken, bu büyüklükte bir organizasyonu devletimize yük olmadan ülkemize getirmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yarışı başarılı bir şekilde organize edersek, önümüzdeki yıl başlayacak uzun vadeli bir sözleşmenin kapısını açacağız. Ayrıca Formula 1’in Türkiye yarışına ilişkin resmi hesabı Formula 1’in Türkiye yarışına yaptığı duyuru ile dünyanın dört bir yanından gelen ilgi ve heyecanı oldukça şaşırttı ve takvimde kalıcı olarak yer alması yarış olasılığımız güçlendi “dedi.

Aka, bu yarışın 200 ülkede 2 milyar kişi tarafından izleneceğini ve ülkenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Ayrıca Türkiye’ye gelmek için yaklaşık 20 bin görevle birlikte 50 milyon dolar yabancı bekliyorlar döviz girişi “dedi.

Bozhan Memiş – Mehmet Şirin Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi