Floor Curling Okullararası Türkiye Şampiyonası

Floor Curling Okullararası Türkiye Şampiyonası
14:35 - Mayıs 15 2019 Çarşamba

Floor Curling Okullararası Türkiye Şampiyonası bu yıl 22 ilden 136 takım 680 sporcunun katılımıyla Sivas’ta yapılıyor. Sivas Kongresinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Floor Curling Okullararası Türkiye Şampiyonası’nın 2 gün sürmesi planlanıyor. Şampiyonanın açılışı 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonunda Sivas Valisi Salih Ayhan, Gençlik ve Spor il Müdürü Erdoğan Tunç ve sporcular katılımıyla gerçekleştirildi.

FLOOR CURLİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEYECANLA BAŞLADI

4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda 22 ilden 136 takım 680 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan şampiyonaya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Sivas Kongresinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Yıldızlar erkek kız ve Gençler erkek kız kategorisinde düzenlenen şampiyonanın iki gün sürmesi bekleniyor. Floor Curling Okullararası Türkiye Şampiyonası’nın açılışında konuşma yapan Sivas Valisi Salih Ayhan bu etkinlikler sırasında farklı pek çok spor dalı ile tanışma fırsatı bulduğunu ifade etti. Ayhan bu sporu yapan gençlerin çok yetenekli olduklarını ve bu spora spor dallarının satrancı adının verildiğini de belirtti.

Açılış programının ve yapılan konuşmaların ardından sporcular Sheet’lerin başına geçti. Yapılan bu müsabakalarda sporcular önlerinde bulunan taşları belirlenen hedeflere atmaya çalıştılar. Takımlar bu müsabakalarda kıyasıya yarıştılar. Şampiyona 16 Mayıs Perşembe günü son erecek.