İki yıldır fiyatı artmayan tek ürün

İki yıldır fiyatı artmayan tek ürün
14:49 - Eylül 16 2021 Perşembe

Sivas‘ın merkeze bağlı köylerinden olan Bingöl köyünde uzun yıllardır tuz üreticiliği yapan bir aile pandemi şartlarına inat tuz fiyatlarına zam yapmadı.

Bingöl köyü Sivas merkeze yaklaşık 10 kilometre mesafede olan Sivas’ın merkez köylerinden bir tanesi. Bu köyde tuz üreticiliği yapan Çiçek ailesi ise pandemi koşulları karşısında halkın yanında oldu ve ekonomik olarak kendilerini zorlamasına rağmen tuz fiyatına zam yapmadı. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışına tuz üretimi yapan ailenin Bingöl köyünde bulunan üretim tesisleri, hem Sivas bölgesinde hem de ülke genelinde en kapasiteli ve gelişmiş tesisler arasında yer alıyor.

Konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan firmanın sahiplerinden Fikri Çiçek bu yılki hasada başladıklarını ve 2 bin tona yakın tuz hasadı gerçekleştirmeyi beklediklerini ifade etti. Çiçek, aile olarak aldıkları karar doğrultusunda halkı ekonomik olarak desteklemek için bu yıl da tuz fiyatlarına zam yapmayacaklarını ve kilogramını 1 TL’den satışa sunacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi