Fiyat artışına kızdı ekmek fiyatını 75 kuruşa çekti

Fiyat artışına kızdı ekmek fiyatını 75 kuruşa çekti
15:50 - Haziran 21 2019 Cuma

Ekmek üreticileri arasında Sivas’ta tatlı rekabet sonucu 40 yıllık fırıncı ekmek fiyatında güzel bir indirime gitmesiyle gündem oldu. Dede ve baba mesleğini 40 yıldır sürdürmeye çalışan Salih Kaplan isimli fırıncı, artan un ve maya fiyatlarına inat ederek, yükselen maliyetlere rağmen 200 gram ekmek fiyatını 75 kuruşa indirdi.

Kendisinin ve diğer fırıncıların 75 kuruşa ekmek satabileceğini ispatlayan Salih Kaplan kendisine yönelik eleştirilere cevap vererek, “Fırınlar ekmekleri bakkallara 60 kuruştan satıyor. Ben ise kendi rafımda 75 kuruşa satıyorum. Beni uzuz satmakla eleştirenler aslında benden daha ucuza satıyor.” diye konuştu.

Bu tatlı rekabetten tüketiciler memnun

Kaplan açıklamasında ekmek fiyatının artışına sebep olan maliyetleri aradan çıkarttığını söyleyerek, “Bu benim baba mesleğim. Fırınımda ben ve çocuklarım çalışıyoruz. Ben ürettiğim ekmekleri kendi tezgahımda satıyorum. Aracıya iskonto vermiyorum. Bayilere 30-40 kuruş iskonto veren arkadaşlarımız var. Onlar ekmeği 60 kuruştan veriyor ben 75 kuruştan veriyorum. Ben normal fırıncılardan pahalı satıyorum aslında. Direk vatandaşa satıyorum. Mazot masrafı ve diğer nakliye masrafı olmadığı için ucuza satabiliyorum. Ben bu şekilde kurtarıyorum” diye konuştu.

Açıklamalarında önemli olan vatandaşın duasının kendini mutlu ettiğini belirtti. Un maya fiyatlarındaki artışına ise tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi