Financial Times: ‘Türkiye sihai ABD, İsrail ve Çin rakipti’

Financial Times: ‘Türkiye sihai ABD, İsrail ve Çin rakipti’
16:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

Dağlık Karabağ’da Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalarda, birçok Ermeni mevkisinde Türk yapımı SİHA’lar kullanarak Ermenistan’a karşı savaşan Azerbaycan ordusunun görüntüleri Financial Times tarafından ABD, Çin ve İsrail insansız hava araçlarına rakip olarak gösterildi. Journal of Nagorno-Karabağ’da yer alan habere göre son yıllarda Suriye, Libya, Kuzey Irak ve ardından Doğu Akdeniz’in Türk sihai kullanan 5 yabancı çatışma bölgeleri olduğunu belirterek, “Türk insansız hava aracı endüstrisini genişletmek, Türkiye’nin batı silah alımları Bağımlılığını azaltmak ve milli gururu yeniden canlandırmak için savunma üretimini artırmaya yönelik yirmi yıllık bir çabanın sonucudur.

Yükselen bir drone gücü

İHA programı Türkiye’ye sihai haberi için Türkiye yükselen drone gücüne getirildiğini belirten Bard Direktörü Dan Geter, New York Drone Çalışmaları Merkezi’nde “Türkiye Amerika Birleşik Devletleri, İsrail veya Çin’de önemli bir rakip olabilir diyebilirim” açıklamaları yapıldı. dahil. King’s College London’da eski bir ABD deniz ve askeri araştırmacısı olan Rob Lee, Türk SİHA’ları için “Askeri gücün Türk dış politikasının gerçekten önemli bir unsuru haline geldiğini” belirtti.

Terörizmle mücadele

Financial Times gazetesinin Türkiye’de PKK’ya karşı kullandığı 2017’den bu yana sihai olduğunu belirten, Türkiye’nin kendi İHA’larını üretme çabalarını, PKK ile mücadeleye bağlı bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi