Fil Hastalığı Konusunda Önemli Bir Uyarı!

Fil Hastalığı Konusunda Önemli Bir Uyarı!
19:09 - Eylül 8 2022 Perşembe

Lenfödem yani fil hastalığı konusunda Fizyoterapist Gülnihal Ertürk; önemli açıklamalarda bulundu!

Hayatımızı olumsuz olarak etkileyen bir hastalık olarak karşımıza çıkan fil hastalığına dikkat çeken Fizyoterapist Gülnihal Ertürk; bu hastalığının belirtilerinin görülmesi durumda hızlı bir şekilde tedavi sürecinin de başlaması gerektiğini vurguladı.

Fil hastalığının ciddi bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Fizyoterapist Gülnihal Ertürk; erken tanı ve tedaviye dikkat çekti. Lenf sisteminin vücudumuzun örümcek ağı gibi olduğunu ifade eden Medicana Sivas Hastanesi Fizyoterapisti Gülnihal Ertürk; lenf sisteminin görevinin kritik bir etkiye sahip olduğunu da ifade etti. Lenf sisteminde ortaya çıkan hasarların fil hastalığını tetiklediğini ifade eden Ertürk, bu hastalığın önemli bir rahatsızlık olduğunu da vurguladı. Cilt ve tırnakların kontrol edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Fizyoterapist Gülnihal Ertürk; yanlış uygulamalar neticesinde durumun daha da kötüleşebileceğini belirtti.

Fil hastalığında ortaya çıkan enfeksiyon durumunun kritik bir etkiye sahip olduğunu ifade eden Ertürk; bu rahatsızlıktan etkilenen ve etkilenmeyen uzuvlar arasında 2 cm kadar bir fark olabileceğini de belirtti. Bu aşamada erken tedavinin önemli olduğu belirten Fizyoterapist Gülnihal Ertürk; erken dönemde tedavilerin çok daha etkili olduğunu da vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi