FETÖ’nün hücre evlerinde operasyon: 34 gözaltı

FETÖ’nün hücre evlerinde operasyon: 34 gözaltı
12:40 - Haziran 15 2020 Pazartesi

Alınan bilgilere göre; İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü için yeni bir operasyon başlatıldı. Organizasyona karşı ülke çapında yürütülen soruşturmada faal olduğu tespit edilen kaçak FETÖ / PDY şüphelilerini yakalamak için Sarıyer, Esenyurt, Bahçelievler, Kadıköy, Beşiktaş, Esenler, Çekmeköy, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Şişli, Pendik, Kartal, Tuzla, Kâpaperhane, Maltepe, Gaziosmanpaşa, Ümraniye ve Beyoğlu’nda faaliyet gösteren hücre evlerinin aynı anda baskınında, aranan 38 hücre üyesinin 34’ü tutuklandı ve gözaltına alındı.

Bahsedilen hücre evlerinde yapılan çağrılarda; 15 adet dizüstü bilgisayar, 23 adet sabit disk, 71 adet SD ve hafıza kartı, 8 adet tablet, 25 adet ayrı cep telefonu ve bu telefonlara bağlı sim kart, 44 bin lira, bin Euro, 8 bin Amerikan doları ve birçok sahte kimlik kartı ele geçirildi. Aramalarda mücevherat, FETÖ / PDY elebaşına ait birçok bilgi, belge ve belgeye el konuldu.

Gözaltına alınan 34 şüpheli, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Müdürlüğüne getirildi. Operasyonların, adreslerde bulunamayan 4 hücre üyesini yakalamaya devam ettiği bildiriliyor.

Sadık Kahraman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi