FETÖ üyeleri yasa dışı kurslar açtı ve faaliyetlerine devam etti

FETÖ üyeleri yasa dışı kurslar açtı ve faaliyetlerine devam etti
13:12 - Haziran 29 2020 Pazartesi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ Terör Örgütü’nün 6 ay süren teknik takip sonucunda yeni bir yapıda olduğu bilgisini aldı. Bursa merkezli Konya, Giresun ve Manisa olmak üzere 4 ilde yasadışı sınıf kurulduğu belirlendi. Kurumun, özel okullarda çalışan, üyelikten işlenen ve bir kanun hükmünde kararname ile kapatılan ve kamu görevinden ihraç edilen, bu kişilere finansal kaynak sağlayarak öğretmenlerin temelini yeniden topladığı öğretmenleri kullandığı belirlenmiştir. organizasyon.

15 Temmuz gözaltına alınan eski öğretmen, 15 Temmuz tarihli hain darbe girişiminden sonra örgüt üyeleri arasındaki temas, ilişki, birlik ve dayanışmayı geri kazanmaya çalıştı; Tutuklama emri bulunanlara ve özel okullarda çalışan, örgütün üyeliği ile muamele gören ve kanun hükmünde kararnamelerle kapatılan öğretmenlere, mali kaynaklar belirlenmiştir.

Terörle Mücadele Şube ekipleri, yokluğunda Başkan, kamu görevlileri ve yargı mensuplarına hakaret ettiği gerekçesiyle suçlu bulunan 26 şüpheli için tutuklandı ve tutuklandı.

FETÖ Silahlı Terör Örgütüne ait okullarda ve sınıflarda çalışan 15 öğretmen ve 1 ihraç ebe gözaltına alınırken, 6 şüpheliyi tutuklama çabaları devam etmektedir. 4 şüpheli için tutuklama emri çıkarıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi