FETÖ destekçileri bunu Yunanistan’dan beklemiyordu! Jet ski’yi bozup Türk karasularında bıraktılar

FETÖ destekçileri bunu Yunanistan’dan beklemiyordu! Jet ski’yi bozup Türk karasularında bıraktılar
18:00 - Eylül 4 2020 Cuma

FETÖ soruşturması kapsamında yargılanırken, yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışan ve tutuklanan eski askerler Emin Sekmen (28), Harun Bulut (28) ve Tuncay Kıvrak’ın (29) jandarmaya verdiği ayrıntılı ifadeler, ortaya çıktı. Eski teğmen Tuncay Kıvrak, ifadesinde kaçmaya niyetlerinin olmadığını ve jet ski ile açıldıktan sonra yönlerini kaybettiklerini iddia etti. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin bir süre sonra onları durdurduklarını belirten Kıvrak, “Bizi tekneye bindirip eşyalarımıza el koydular. Amacımızın spor olduğunu ve tatil amaçlı geldiğimizi belirttik. Ama eşyalarımızı aldılar ve bizi Türk karasularına getirdiler ”dedi.

Emin Sekmen ise kendisine gelir elde etmek için jet ski alıp kiralamayı düşündüğünü belirterek, “Çeşme’ye tatil için geldik. Öte yandan jet ski kiralama fikrimizi gerçekleştirecektik. Ancak bu şekilde beklenmedik olaylarla karşılaştık ”dedi.

“Türk Sahil Güvenlik ekipleri gelip bizi kurtardı”

İzmir’de Emin Sekmen ile tatil için İzmir’e geldiklerini ve İzmir’de Tuncay Kıvrak ile tanıştıklarını belirten Harun Bulut, “Bir gün otelde kaldıktan sonra sahilde çadır kurduk. Jet ski ile denizde vakit geçirmeyi çok sevdik ve sürdürdük. Kiralamak pahalı olduğu için satın alıp, kiralayarak para kazanmayı ve kendimize geçmeyi düşündük. 54 bin liraya aldık ve her birimiz 18 bin lira ödedik. Pırlanta Plajı’ndan açıldık. Bir süre sonra 2 Yunan botu geldi ve silahları doğrulttular. Tekneye bindik, bizi geriye doğru kelepçelediler. Yunan Sahil Güvenlik personeli jet ski’ye geçti, elektrik kablolarını kesti ve anahtarları aldı. Cüzdanımı da aldılar. Daha sonra bileğimizdeki kelepçeleri bir yerlerde kestiler ve Türk karasularında bıraktılar. Jet skiye bindik ve kurtarılmayı bekledik. Türk Sahil Güvenlik ekipleri geldi ve bizi kurtardı ”.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi